Gå til hoved-indhold
Store guld-smil fremme hos Josephine Frederiksen og Daniel Bjørnholt fra Svendborg.Kapsejlads
Store guld-smil fremme hos Josephine Frederiksen og Daniel Bjørnholt fra Svendborg.

BREAKING: VM-guld i Hobie 16 til Bjørnholt og Frederiksen - opdateret

Det 22-årige stortalent Daniel Bjørnholt og gast Josephine Frederiksen fra Svendborg Sunds Sejlklub vinder VM i Hobie 16 med 133 joller i Dapeng i Kina. Danmark har aldrig før vundet i klassen.

Af Troels Lykke |

Daniel Bjørnholt er et gigantisk talent, der for længst burde sejle olympisk Nacra 17. Han har sejlet Hobie-Cat i mange år trods sine kun 22 år.

Han var manden der styrede AC 45er under America's Cup for unge for tre år siden med stor succes, med sin bror Nicolaj på holdet blandt andet på Danish Youth Vikings. 

Nu har han vundet VM med Josephine Frederiksen. Tidligere har Daniel Bjørnholt vundet ungdoms-VM i Hobie 16, men nu er han det også for voksne. Noget der ikke er sket tidligere for et dansk hold.

Mest udbredte i verden

Hobie 16 er den mest udbredte katamaran i verden. Der deltog mandskaber fra 6 kontinenter, 16 lande og i alt 133 både deltog i Verdensmesterskabet.

Verdensmesterskabet blev vundet med en rimelig margin på 9 point ned til nummer 2 franske Orion med Wieland som gast. Herefter kom tre australske både med ægteparret Warren-Myers som bronzevindere.

God figur af andre Svendborg-sejlere

I det hele taget gjorde de tre svendborgensiske teams en god figur på vandet ud for Dapeng.

Nicolaj Bjørnholt som skipper med Christian Danefer som gast blev nr. 16, og Nicklas Heide med gasten Calle Sørensen blev nr. 20.

Nicklas Heide og Calle Sørensen havde fundet sammen til stævnet, og Christian og Nicolaj har kun sejlet sammen i år. I det perspektiv - præstationer, der lover godt for resten af sæsonen, fortæller Svendborg Sunds Sejlklub til pressen.

Nicklas Heide, Nicolaj Bjørnholt og Daniel Bjørnholt har flere jern i ilden.

De er alle tre involveret i en gruppe danske ungdomssejleres satsning på at komme med til Youth Americas Cup senere på året. Her drejer det sig ikke kun om at kunne sejle godt. Man skal også være mester i at få sponsorer.

Se resultater - der er bygget omtrent 100.000 Hobie Cat 16

content-loader
content-loader
content-loader