Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Felix Jacobsen ses med den hvide kasket. Foto: Robert Hajduk billede af Jacobsen Racing TEAM

Bådbyggerlærling fra X-Yachts vil frem

Ambitionerne er store for 20-årige Felix Jacobsen og hans hold efter 15 stævner i år. Jacobsen Racing Team rykker op som 3. bedste matchrace team i Danmark.

Af Troels Lykke |

Felix Jacobsen ender som Top 3 i Danmark, lige bag Sehested og Aschenbrenner. Efter denne sæson 2016, ed over 15 Matchrace stævner i løbet af året.

Den blot 20-årigt Matchrace sejler Felix Jacobsen, blander sig i toppen af international matchrace. Felix Jacobsen Startede denne Sæson i top 200 på verdensrangliste, og nu ligger han i top 60.

Felix lagde hårdt ud i denne sæson, med at sejle et kvalifikationsstævne til et Grade 1 stævne i England, hvor han endte på en flot 3. plads. Det var dog ikke nok til at sejle næste stævne Grade 1, men det gav gode point på verdensranglisten. 

Felix har sejlet denne sæson meget i Polen, hvor de arrangerer Polish Match Tour, som er et af Polens største sejlsportsbegivenheder, hvor der er præmiepenge op til 10.000 zl. 

Der er mange gode sejlere i Polen, hvor bla. Tarnacki som ligger i top 10 på verdensranglisten, er en af de hårde hunde at sejle imod.

”Vi slog ham i 2 sejladser men måtte også se os selv øjnene som nye sejler i denne branche, har han noget meget af det som vi gerne vil opnå, men det er timer på vandet og faring, som han har og vi ikke har endnu," siger Felix Jacobsen. 

Det skal ske i sæson 2017? 

Det gælder om at tænke nyt i matchrace, som er i gang med at blevet skiftet ud med 32 fods katamaran ”M32”. 

Felix:

 ”Det er ikke fordi vi lige har 1,8 mio. kroner til en M32. Derfor er jeg nød til at tænke kreativt. I sommers købte jeg en A-Cat som jeg træner i rigtig meget, og som vil give mig noget mere Cat føling, og så styrke træner jeg ved siden af. Jeg kommer nok til at sejle en del A-cat stævner næste år, men også samtidigt træne min matchrace egenskaber, så det bliver en god kombination af hinanden. Altså vi stopper ikke med at sejle matchrace, vi er bare noget op hvor vi skal sejle flere af de seriøse stævner, og hvor vi skal score flere point” 

Hvem sejler med på holdet? 

Styrmanden: Felix Jacobsen, 20 år gammel, bådebyggerlærling hos X-yachts i Haderslev. Men er fra København, hvor holdet sejler i Skovshoved.

Storsejlstrimmer: Toby Austin-Fraser 26 år gammel, er fra New Zealand og arbejder for Mærsk. 

Taylor: August la Cour, 20 år gammel, Ingeniør elev. Er fra Skovshoved 

Trimmer 1: Rune Larsen, 47 år gammel, arbejder for søfartsstyrelsen. Er fra København 

Trimmer 2: Niels Ipsen 

Fordæk: George Joegensen 24 år gammel, er fra England og færdig uddannet Skibsingeniør 

Følg holdets Facebookside: www.facebook.com/jacobsenracingteam

Det danske hold. Foto: Robert Hajduk. 

content-loader
content-loader
content-loader