Gå til hoved-indhold
I Svendborg benyttede de unge tyske sejlere og deres voksne ledsagere lejligheden til at opleve det nyindrettede Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisSejlklubber
I Svendborg benyttede de unge tyske sejlere og deres voksne ledsagere lejligheden til at opleve det nyindrettede Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Danske sejlklubber kan måske lære af tyskere

Unge og ældre i samme båd skal styrke sammenhold i tysk sejlklub, der sejlede til Svendborg.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Mens havnene i Det Sydfynske Øhav helt rutinemæssigt for årstiden er ved at blive tømt for lokale sejl- og motorbåde, rendte Fyens.dk ind i en hel håndfuld tyskflagede lystbåde bemandet med sejlere i flere generationer.

Eller mere præcist - en håndfuld voksne skippere og en lille snes unge i teenage-alderen eller yngre.

Udvikling til gavn for alle

- Vi er på generationssejlads, fortalte leder af ungdomsafdelingen i den nordtyske Segelclub Eckernförde, Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt til Fyens.dk.

- Formålet med sejladsen er at ryste klubbens unge og ældre sammen, så vi kan styrke kontakten mellem generationerne og udvikle klubben til gavn for medlemmer i alle aldre, sagde Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt.

- Under instruktion lader vi de unge prøve det meste om bord, så de også får en masse praktiske færdigheder i at håndtere de voksnes almindelige lystbåde til tursejlads, fortalte ungdomslederen.

Anløb i Svendborg, Ærøskøbing og Marstal

Fem dage er der sat af til sejladsen fra Eckernförde og rundt til havne i Det Sydfynske Øhav.

Den friske efterårstur startede med afgang fra hjemhavnen i søndags og med ankomst til Svendborg samme dag.

I går nåede generations-sejladens fem både til Ærøskøbing. I dag er målet Marstal, hvor de tyske sejlere vil nikke genkendende til passagerbåden Andreas Gayk.

Efter nogle år i Eckernförde ligger den gamle smørbåd nu på Marstal Værft og venter på sin skæbne. I morgen sætter generations-sejladsen kursen hjem mod Eckernförde.

Interessant museum

I Svendborg benyttede de unge tyske sejlere og deres voksne ledsagere lejligheden til at opleve det nyindrettede Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.

- Det er interessant for både de unge og os. Vi har ikke noget tilsvarende derhjemme, bemærkede Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt, mens de unge var igang med at løse maritime udfordringer specielt skabt til museets besøg af skoleklasser.
content-loader
content-loader
content-loader