Gå til hoved-indhold
Terasejlere mødtes til camp på Køge Bugt i weekenden. Foto: Peter Toft, Sejlklubben Køge BugtSejlklubber
Terasejlere mødtes til camp på Køge Bugt i weekenden. Foto: Peter Toft, Sejlklubben Køge Bugt

Sejlads er helårssport – Terasejlere viser vejen

Sæsonen er ikke slut. Vallensbæk og Sejlklubben Køge Bugt samlede i weekenden Tera’erne til træning og hygge. Også Finnjollerne var på vandet.

Af Kenneth Bøggild, Vallensbæk Sejlklub |

Tophistorierne på sejlsportsmedierne omhandler både, som vælter på land, opdateringer vedrørende sømærker og store events i udlandet.

Men kære sejlerdanmark; vandet er ikke stift endnu, så derfor er sejlsæsonen ikke forbi, skriver Kenneth Bøggild fra Vallensbæk Sejlklub

Efter en lidt blakket sommer med perioder med for meget vind og afsluttende med en lang periode med absolut ingen vind, er der nu garanti for masser vind. Det er ofte fra en herlig pejling, når det handler om østvendte kyster.

Basis for meget aktivitet 

I weekenden var der f. eks fuldt program i Vallensbæk Sejlklub, hvor de to sejlklubber, Sejlklubben Køge Bugt og Vallensbæk Sejlklub, var værter for en Tera-træningslejr. 

En afslappet sejlerlejr, som havde fokus på det faglige, men også det sociale. Der ligger ca. 250 Terajoller rundt omkring i sejlklubberne, så der må være basis for noget aktivitet omkring denne bådtype. 

Således var rationalet, da frivillige fra Sejlklubben Køge Bugt og Vallensbæk Sejlklub gik i gang med planlægningen af den første Tera-camp i SKB-/VSK-regi.

”Og hvad så?”

Med et tætpakket program, styret af nogle af klassens tidligere mestre, var der lagt planer for hele weekenden, dels på land, men naturligvis også på vandet.

Lørdag morgen målte DMI 15 – 18 m/s fra en østlig retning. De unge sejleres kommentar var blot: ”Og hvad så?”. I samlet flok stævnede de ud! 

Med optimal fokus på sikkerhed via trænerbåde med ekstra personer ombord iført tørdragter, blev der afviklet to træningspas lørdag - kun afbrudt af sauna og frokost. Efter sidste træningspas var det tid til at få tanket depoterne op, og belejligt var bordene dækket med kage og varm kakao. 

Eftermiddagen og aftenen blev brugt til samarbejdslege og boldspil i Vallensbæk Sejlklubs haller, så der var ikke tid eller efterspørgsel efter iPads eller iPhones hele weekenden.

Finnjoller klar søndag 

Søndag var vejret i den mere moderate ende af vindspektret. Fortsat fra en østlig retning, så alle var klar på vandet ved 10-tiden til endnu to træningspas.

Samtidig blev træningslejren suppleret af den lidt ældre generation, da Finnjolle-sejlerne afviklede deres ugentlige træning fra slæbestedet.

I 8-12 m/s stævnede Finnjollerne ligeledes ud til herlig næsten østenvind og 2½ times træning på lange baner.

Vintertræning i flere klubber

En herlig weekend for knap så store og store sejlere dokumenterer, at sejlsporten er den aktive livsstil, som under de rette betingelser og med en smule planlægning kan sikre rigtig mange timers leg på vandet. Dette også uden for den traditionelle sejlsæson. 

Den afsluttede weekend var ikke et særtilfælde. Fra nu til foråret er der træning hver lørdag og søndag i rigtig mange sejlklubber.

I Køge Bugt er det fortrinsvis Sejlklubben Køge Bugt og Vallensbæk Sejlklub, som er aktive hele vinteren. Dels med ungdomstræning, men også træning for alle jolletyper og klasser. 

 

 

Første is stopper ikke aktive sejlere

Så nej; sæsonen er på ingen måde forbi, da sejlsport er en helårsaktivitet, som med lidt omtanke og forsat fokus på sikkerhed kan give mange sejletimer, selv i de mørke perioder af året.

Kun når vandet bliver stift, stopper legen på vandet, men selv den første ny is plejer ikke at stoppe de aktive sejlere. 

Se flere billeder fra Teracampen herunder. Fotos: Peter Toft, Sejlklubben Køge Bugt 

content-loader
content-loader
content-loader