Gå til hoved-indhold
Med disse produkter har du snart styr på Emborgs vinterråd.Udstyr
Med disse produkter har du snart styr på Emborgs vinterråd.

Få styr på Emborgs vinterråd med disse produkter

Sten Emborg fra Søsportens Sikkerhedsråd gav fornylig gode råd til vintersejlerne. Vi har fundet de omtalte produkter, så du nu kan tage sikkert på vandet.

Af Sara Sulkjær |

Planlægning, rigtig påklædning og nødudstyr var blandt temaerne, da Sten Emborg, leder af Søsportens Sikkerhedsråd, i sidste uge kom med fem gode råd til, hvordan du undgår vinterulykker til søs. Her var fokus særligt rettet mod det kolde vand i vintersæsonen og farerne, der er forbundet ved dette. Læs om rådene her

Minbaad.dk har siden været på jagt og fundet frem til de produkter, Sten Emborg særligt fremhæver, som værende vigtige rent sikkerhedsmæssigt. Få tjek på rådene ved at læse med herunder. 

Personlig nødsender

Med en personlig nødsender på dig, kan du altid tilkalde hjælp - også når du ligger i vandet. Sten Emborg anbefaler derfor, at du altid har en sådan på redningsvesten eller i lommen, når du sejler i vinterperioden. Her er det nemlig afgørende, at du hurtigt bliver samlet op af det kolde vand.

Et eksempel på en nødsender er Fastfind 220 PLB med GPS. Ved aktivering udsendes signalet i +24 timer til de relevante myndigheder, i dette tilfælde SOK. Noget af det bedste personlige sikkerhedsudstyr, der findes i dag, skriver Hellers om produktet. 

Køb nødsenderen for 2.995,10 kroner her

----------

Livline 

En livline holder dig fast på båden og sørger for, at du ikke havner i det kolde vand. I vinterperioden har du maksimalt omkring 60 minutter, inden hjælpen skal være fremme, forklarer Sten Emborg. 

Med to rustfrie kroge samt en elastisk line på 100-190 cm er linen ovenfor nem at fæstne på vest og båd. Den kan købes hos Palby for 349,00 kroner her

----------

Redningsvest

Som altid er det vigtigt at bruge af vesten. Og det skal være en redningsvest - ikke en svømmevest, understreger Sten Emborg. Redningsvesten vil ved bevidstløshed automatisk vende dig med ansigtet over vandet og på den måde holde åndedrætsorganerne fri. Det samme er ikke tilfældet for svømmevesten, forklarer Emborg. 

Her kan den selvoppustelige redningsvest Crewfit 180N Pro være et godt bud. Vesten har blandt andet indbyggede fæster, så montering af nødlys, PLB o. lig. forenkles, skriver forhandleren. 

Redningsvesten kan købes for 1.395,00 kroner her

----------

3-lags-princippet

Ifølge Sten Emborg skal din påklædning ikke reguleres efter lufttemperaturen, men vandet. Her er 3-lags-princippet særligt aktuelt, da det tilbyder en større mængde varme. Aarhus Sea Shop kommer med god vejledning:

- Det inderste lag skal gerne være et sæt varmt undertøj. Musto Base Layer, som netop nu er på tilbud, er velegnet til formålet, forklarer den århusianske forhandler til minbaad.dk. 

Køb både over- og underdel for 828,00 kroner her

- Som midterste lag er en fleece oplagt. Den fås som overall fra Magic Marine, hvor der er helt lukket mellem trøje og buks, fortæller Aarhus Sea Shop videre. 

Fleecen sælges for 500,00 kroner her

- Det sidste lag skal bestå af et godt sæt sejlertøj. Her er MPX Gore-Tex noget af det bedste, du kan finde, lyder afslutningen. 

Sejlertøjet kan købes som sæt for 5.198,00 kroner her

Derudover anbefaler Sten Emborg at gøre brug af hue, sejlerhandsker samt tørdragt. Læs mere og se produktforslag her.  
content-loader
content-loader
content-loader