Gå til hoved-indhold
I år holder Nyborg Sejlforening TORM Ungdoms Grand Prix med deltagelse af Europa, Laser Radial, Laser Standard, 29er og Hobie 16 Spi i weekenden 7.-8. maj. Foto: Troels LykkeSejlklubber
I år holder Nyborg Sejlforening TORM Ungdoms Grand Prix med deltagelse af Europa, Laser Radial, Laser Standard, 29er og Hobie 16 Spi i weekenden 7.-8. maj. Foto: Troels Lykke

Stævner trækker unge til Nyborg Sejlforening

Målet om afholdelse af mindst ét nationalt stævne på årsplan har givet pote. Nyborg Sejlforening oplever nu fremgang blandt ungdomssejlerne. Stort Torm-ungdomsstævne 7. og 8. maj.

Af Sara Sulkjær |

Med 10 nye ansigter oven i de allerede 35 ungdomssejlere er Nyborg Sejlforening inde i en rivende udvikling. 

De nye sejlere er dog ikke dukket op af sig selv. Klubben har nu i en periode haft fokus rettet mod at sikre tilgang af netop børn og unge for at kompensere for det problem, som kendes overalt i landet; at mellemgruppen i alderen 25-50 er underrepræsenteret, mens gennemsnitsalderen langsomt rykker opad.

I 2014 lavede Nyborg Sejlforening derfor en strategi om, at afholde mindst ét stævne om året med deltagelse på nationalt niveau, først et NM/DM for Albin Express og sidste år et DM for Europajollerne.

I år lægger klubben så frisk fra land med et TORM Ungdoms Grand Prix med deltagelse af Europa, Laser Radial, Laser Standard, 29er og Hobie 16 Spi i weekenden 7.-8. maj. 

- Strategien skal hjælpe med til at skabe sammenhold i foreningen og skabe en fortælling for næste generation sejlere om, at kapsejlads ikke kun er noget, man sejler i naboklubben, fortæller Jens Haugaard, formand for Nyborg Sejlforening, i en mail til minbaad.dk.

Vil undgå konkurrence mellem klubber 

TORM Grand Prix-serien har dog hidtil været afholdt i klubber med en længere tradition i kunsten at arrangere store stævner. 

- Vi behøver kun at skæve misundeligt til Kerteminde, som i mange år har leveret det ene flotte nationale eller internationale stævne efter det andet. Men nu melder vi os på banen og vil byde velkommen til sejlads på Nyborg Fjord, fortæller Jens Haugaard.

Det var netop her, det hele startede for 150 år siden, da det daværende Dansk Forening For Lystsejlads, i dag Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), sejlede kapsejlads for første gang i Danmark. 

Her understreger Jens Haugaard dog vigtigheden af, at man ikke ser det nye tiltag som en grund til konkurrence blandt de nærliggende klubber. 

- Ikke, at det skal starte en dyst på Storbælt om, hvem der er bedst. Vi hjælper hinanden med mærkebåde og hjælpere, når det behøves, selvom KS hidtil har været mest aktiv på stævnefronten, forklarer han. 

35 hjælpere står klar 

En større gruppe sejlere og forældre til de yngste står klar med arbejdshandskerne og hjælper til med at gøre det muligt for den 300-medlemmer store klub at løfte et stævne af den karakter, som et TORM-stævne nu engang er. 

Her har man ikke svært ved at mobilisere 35 mænd og kvinder, som vil bruge to-tre dage på vandet og på land for at gøre en indsats. Samtidig er en stor gruppe lokale sponsorer, virksomheder og enkeltpersoner klar til at hjælpe med små og store bidrag.

I Nyborg står tre Tera’er, fire Feva’er, og sidste skud på stammen, tre SB20 sportsbåde, står, sammen med en L23, klar til at udvikle sejlere lige fra krabbeholdet på bolværket til unge og voksne, som ønsker at lære at færdes sikkert til søs. 
content-loader
content-loader
content-loader