Gå til hoved-indhold
Admiral Marina i Nyborg bliver Nordeuropas største med op til 2800 bådpladser.Havne
Admiral Marina i Nyborg bliver Nordeuropas største med op til 2800 bådpladser.

Nordeuropas største lystbådehavn til Nyborg

Efter flere års venten har Kystdirektoratet netop givet tilladelsen, som indbefatter marina med 2800 pladser samt landets største husbådehavn. Marinaen forventes at stå klar om otte år.

Af Sara Sulkjær |

- Jeg er meget, meget glad, men venter med at juble til om fire uger, når klagefristen udløber. Gang på gang har vi troet, at vi havde en tilladelse, og så gik det i vasken igen og igen, fortæller Peter Poulsen fra Knudshoved Havn til TV2 Fyn. 

A/S Knudshoved Havn opkøbte tilbage i 2009 havnearealerne i Nyborg af DSB. Siden har Kystdirektoratet behandlet ansøgningen omhandlende havnebassinet. Nu er tilladelsen så endelig i hus. 

Færdig om otte år

Det betyder dog ikke, at Nordeuropas største lystbådehavn står klar til glade sejlergæster allerede i den kommende sæson. Først skal Nyborg Kommune nemlig fremlægge en lokalplan for området, hvor også en række krav fra Kystdirektoratet skal overholdes. 

Herunder er fokus særligt rettet mod marsvinene, som findes i området. Blandt andet stiller Kystdirektoratet krav om, at læmolen skal anlægges uden for dyrenes yngleperiode, som er fra maj til august.  

- Læmolen skal etableres, før andre anlægsaktivitet, for at agere som støjbarriere for anlægsarbejdet i havnebassinet, skriver Kystdirektoratet videre. 

Det forventes derfor, at marinaen først står klar om ca. otte år.

Godt for hele Fyn

Skal man tro websitet for den kommende havn, bliver det dog ventetiden værd. Her kan man blandt andet læse, at såkaldte Shuttle-biler bliver fast bestanddel på havnen. 

De små biler kan grundet deres lave vægt komme rundt på hoved- og bimolerne. Hermed behøver brugerne ikke selv slæbe deres bagage til båden inden sommertogtet. 

Også de resterene lysthavne på Fyn får, ifølge A/S Knudshoved Havn, gavn af den nye marina.

- Den her marina vil få en positiv effekt for hele Fyn. Admiral Marina vil tiltrække masser af lystbådsturister og de skal også rundt til alle de andre fynske havne, siger Peter Poulsen således til TV2 Fyn.

Læs mere om den kommende marina her

Kilde: TV2 Fyn

Danmarks største havn for husbåde bliver også en del af Admiral Marina

content-loader
content-loader
content-loader