Gå til hoved-indhold
Tur
Vores pontoner er generelt smallere og med mere køl på og stikker her 1,35 meter, siger designeren om Bavarias 40 fods katamaran. PR-foto

Bavaria Nautitech 40 med smalle pontoner

Turkatamaranen Bavaria Nautitech 40 tager konkurrencen op mod de kendte Lagoon-katamaraner. Vi møder designer Bruno Voisard, der fortæller om høj mast og smalle pontoner.

Af Troels Lykke |

Og det går godt med 60 solgte siden 2013, forklarer designer af den 11,98 meter lange og 6,91 meter brede både, Bruno Voisard, der gav en rundvisning på den 7,8 ton båd, der næsten ikke krænger under sejlads.

- Vi er godt nok fire procent dyrere end Lagoon-bådene, men vi sejler også bedre, vi har fx en master over vandoverfladen på tyve meter. Vores pontoner er generelt smallere og med mere køl på og stikker her 1,35 meter. Det giver mere komfort i bølgerne, forklarer Bruno Voisard.

Typisk Ikke til førstegangskøbere

- Vores både er typisk ikke for førstegangskøbere af turkatamaraner, selvom fx Bavaria Nautich 40 Open er let at sejle, og sejlere kan lide følelsen når de styrer båden får vi af vide. Den går typisk 6,5 knob på kryds og ni knob, når vinden kommer ind fra siden og man har sat gennakeren op, siger Bruno Voisard om båden, hvor halvdelen af de solgte bruges til chartersejlads i blandt andet Caribien.

Båden, der har en del plads i kahyt og pontoner, koster 2,53 mio. kroner, leveret og søsat i Danmark af Dansk Marine Center, der har mere info om båden

content-loader
content-loader
content-loader