Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Stævnet i juni er åben for alle big-boats – ikke kun for VM-deltagere. Foto: Mick Anderson, sailingpix

Store både kan øve sig i Pre-Worlds i Skovshoved

Big Boat: Egå og KDY holder Pre-Worlds fra 3. juni, som optakt til VM i juli, hvor 130 både er tilmeldt, forklarer stævneleder Mads Ehrhardt.

Af Troels Lykke |

Stævnet arrangeres af Egå Sejlklub og KDY i samarbejde med ORC, og giver mulighed for at prøve ting af både for deltagere og arrangører inden ORC Worlds 2016 løber af stablen 15-23 juli 2016.

Stævneleder Mads Ehrhardt, KDY:

-  Det er vigtigt for alle parter at prøve af – deltagerne kan se på forholdene i havnen og sejladsfarvandet i Øresund, og arrangørerne kan få checket logistikken og formalia inden det går løs i juli. Vi synes det er naturligt at afholde et for-stævne, og vi vil ud over op-ned baner supplere med en off-shore bane om fredagen – så får vi også den del med.

Oplagt tidspunkt

Steen Jepsen, Egå Sejlklub, mener at tidspunktet er helt rigtigt:

- Det var oplagt at bruge tidspunktet 3-5 juni - i den efterhånden tætte nordiske big-boat kapsejladskalender – hvor der de seneste fem år har været afholdt Aarhus Big Boat Race i Egå.

Men selvfølgelig afholdes stævnet i år i Skovhoved, hvor vi glæder os til at tage den nye havn i brug.

Open Big-Boat Race – efter ORCi Stævnet er åben for alle big-boats – ikke kun for VM-deltagere. Så der er både mulighed for et godt race på Øresund, men også for at se hvordan man sejler op mod verdenseliten.

Samtidig er der mulighed for besætninger der synes at ”det går rigtig godt”, at tilmelde sig til VM inden sidste deadline, da der er mulighed for at få tildelt wildcards fra arrangørerne.

130 allerede tilmeldt VM

Der er til VM fra 15. til 24. juli i Skovshoved allerede nu tilmeldt over 130 både.

- For god ordens skyld skal nævnes, at der sejles efter ORCi målereglen, og man derfor skal have denne licens i orden, lyder det fra KDY og Egå Sejlklub.

Notice of Race er klar og tilmeldingen åben på ORCWorlds2016/Pre-Worlds (sker via M2S).

- Vi håber på at mange vil være med – til nogle gode dyster på vandet, og til hyggeligt samvær på land, fortæller Mads Ehrhardt.

content-loader
content-loader
content-loader