Gå til hoved-indhold
Finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen kan nu sætte sig om bestyrelsesbordet i KDY. Foto: ArkivfotoSejlklubber
Finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen kan nu sætte sig om bestyrelsesbordet i KDY. Foto: Arkivfoto

Generationsskifte i KDY - fire yngre elitesejlere i bestyrelsen

Otte nyvalgte sejlere indtræder i KDY’s bestyrelse, heriblandt fire aktive OL- og match race-sejlere. Topsejlerne Jonas Høgh-Christensen og Sarah Gunni er iblandt.

Af Sara Sulkjær |

Torsdag aften afholdt Danmarks største og ældste sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), sin generalforsamling i klubhuset i Rungsted. 

- I løbet af 2016 havde fire personer forladt klubbens bestyrelse af forskellige årsager, og den resterende bestyrelse på fem personer måtte trække et meget stort læs resten af året, sammen med klubbens mange frivillige, fortæller KDY i en pressemeddelelse. 

Markante erhvervsprofiler  

Efteråret 2016 blev brugt til at finde potentielle kandidater, så bestyrelseslokalet igen kunne blive fyldt op. Med mange gode indstillinger fra medlemmer kunne valgkomiteen komme med en indstilling til generalforsamlingen, som bringer KDY’s bestyrelse helt på de maksimale 12 personer, inkl. formanden.

Og der er spændende navne på listen, blandt andet fire yngre elitesejlere samt markante erhvervsprofiler. 

Alle otte nye bestyrelsesmedlemmer er på hver sin måde aktive sejlere, fra OL-sejlere til match race-sejlere og andre bådtyper, kapsejlere og tursejlere. 

Fire af dem er mellem 26 og 35 år, og samtidig er antallet kvindelige bestyrelsesmedlemmer øget til tre, ligesom en god spredning mht. alder, kompetencer og erhvervserfaring kan være med til sikre en solid bestyrelse.

De nye i bestyrelsen

De otte nye bestyrelsesmedlemmer er følgende med de yngste først:

• Sarah Gunni Toftedal – sejler Laser Radial og match race, har haft to OL-kampagner. Hun studerer Human Ressource på CBS, arbejder som sejltræner og er teambuilding-instruktør.

 Jonas Funk Pedersen – sejler match race og A-Cat, cand.merc. og arbejder som IT-projektleder hos Københavns Lufthavne. 

• Henriette Koch – tidl. OL-sejler i 470, sejler nu match race og andre kølbåde. Hun er civilingeniør i medikoteknik og arbejder som associate manager i Novo Nordisk.

• Jonas Høgh-Christensen – fire OL-kampagner i Finn med sølv i 2012, to VM-guld og fem podieplaceringer, cand.merc. i økonomisk markedsføring. Efter OL i Rio er han vendt hjem fra New York og nyder nu livet som nybagt far. 

• Anders Bogason – sejler Xp44, kapsejlads og tursejlads, cand. Polit og arbejder som management konsulent, mens han ligeledes er partner i Implement Consulting Group.

• Peter Bo Rützow – sejler X-412, primært tursejlads og vil nu også i gang med kapsejlads. Han har stor ledelses- og bestyrelseserfaring i erhvervslivet og er i dag direktør og seniorkonsulent i egen virksomhed, Improvement. 

• Torben Bjørn Christensen - sejler Drage og motorbåd, kapsejlads og tursejlads. Han er tidl. bestyrelsesmedlem i Boldklubben Frem, erfaren erhvervsmand og virksomhedsejer

• Jens O. Harder - sejler mere aktivt end de fleste i sin X-50 og er tidligere topchef i en række virksomheder. Driver nu landbrug, skovbrug og jagtvæsen. 

Generationsskifte i ledelsen

Samlet er 7 af 12 medlemmer 50 år og derunder, og gennemsnitsalderen i KDY’s bestyrelse kommer dermed ned på 49 år. 

- Dette er formentlig er det laveste nogensinde i klubbens historie, og i princippet også et generationsskifte i klubbens ledelse, mener KDY. 

Formanden gennem de sidste to år, Lars Ive, blev genvalgt som formand for yderligere en 2-årig periode. Han glæder sig meget over at få en stærk og fuldtallig bestyrelse, og ikke mindst over at klubben får en gruppe yngre, aktive sejlere ind i klubbens ledelse.

Den inkarnerede tursejler Finn Wiberg-Jørgensen, som har siddet fire år i bestyrelsen, blev valgt for yderligere to år. Finn har 56.000 logbogsførte sømil under kølen som tursejler.

De sidste to bestyrelsesmedlemmer, der sidste år blev valgt for to år, er den tidligere match race verdensmester Lotte Meldgaard Pedersen og storbådssejleren Michael Quist.

Farvel til jubilæumssæsonen 

Med generalforsamlingen afsluttede KDY i princippet 150 års jubilæumssæsonen 2016, hvor klubben har haft stor aktivitet, blandt andet med et stort ”Vikingetræf” for tursejlere i Aarhus og Ebeltoft med 70 både fra Danmark, Finland, Norge og Sverige. 

Samtidig blev det en af de mest intensive kapsejladssæsoner nogensinde for klubben, bl.a. med World Mach Race Tour, M32 Scandinavian Series, ORC Pre-Worlds og Worlds, EM i match race, Hamlet Dragon Gold Cup, Wessel & Vett Cup med 12mR, 8mR og 5,5m inkl. 8 mR EM, 5.5m Scandinavian Gold Cup og 5.5m VM. 

ORC Worlds blev i øvrigt det største internationale sejlsportsmesterskab nogensinde afholdt i Danmark med 1200 sejlere i 140 både fra 12 nationer.

content-loader
content-loader
content-loader