Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Per Weiskvist sætter nu bovspryd på X 41eren, så han bedre kan sejle med asymmetrisk spiler på. Foto: Weiskvist

Weiskvist: Ikke alle drømme bliver opfyldt

Visione holdet når ikke ORC VM 2016 i København med X 41eren. Kolding-sejler Per Weiskvist vil i stedet gå efter distancesejladser og sætter bovspryd på One Design-båden.

Af Per Weiskvist, Kolding |

Efter måneders arbejde med at indkøbe båd, skaffe sponsorer og kæmpe for at samle et stærkt Visione hold, må jeg denne gang acceptere et nederlag.

Det lykkedes kun med de to af de tre overordnede punkter, men de bløde faktorer kunne ikke løses denne gang, så derfor kommer Visione holdet ikke til at stille op ved ORC VM 2016 i København.

Planen var, at køre to projekter sideløbende, et mindre ambitiøst lokalt hyggeprojekt, og et projekt der stillede større krav til de involverede, og som så skulle deltage i de mere ambitiøse sejladser i 2016 og frem, på X 41eren Visione 5.

Der var super opbakning til det lokale projekt, og opbakning fra nye ansigter til det mere ambitiøse, men desværre kun til en brutto trup der ikke er stor nok til en optimal deltagelse ved et VM.

ORC VM bliver stort

Det bliver stort for alle dem der deltager i sejladserne, og alle os der deltager på et andet plan, og det er noget der skaber minder i årene fremover for alle involverede og interesserede. Hvor er det fantastisk at se på fra siden, at der arbejdes hårdt på at organisation og arrangement er helt klar til at løse opgaven på bedste vis. Det bliver godt.

Jeg har sammen med de andre kollegaer i Elvstrøm koncernen, valgt at investere i et af hovedsponsoraterne, samt har opbygget et support-koncept for de både der deltager med sejl fra os, og på den måde vil jeg personligt være til stede før og under selve stævnet, som organisator i et coaching forløb og i forhold til at støtte op og give vores deltagende både de bedste betingelser for en god oplevelse og et godt resultat. Det bliver også en spændende opgave.

Er Visione 5 projektet så dødt?

Nej da, absolut ikke. 2016 bliver blot et år med andre prioriteter end hvad der lige først var i støbeskeen.

Det er lykkedes at samle en fast grundstamme, som så skal suppleres fra sejlads til sejlads, hvilket betyder, at Visione 5 primært vil sejle distancesejladser i 2016, med henblik på at samle en mere fast og fuldt engageret trup til 2017.

Det betyder også, at jeg som jeg altid har gjort på mine andre Visione både, vil prøve nogle ting af. X 41 er jo en dejlig båd, men det er jo også en One Design båd, hvilket jo aldrig har været min helt store lidenskab.

Jeg vil gerne prøve noget af, som ikke andre nødvendigvis ønsker at prøve af. Jeg har besluttet, da vi primært skal sejle distancer, at montere et bovspryd på båden, og ændre set up til asymmetrisk spiler, imod alle anbefalinger og naturlove på en deplacement båd, og der vil blive indkøbt en komplet ny sejlgarderobe, hvor design afdelingen vil være med til at søge gode løsninger, på en ellers overrigget båd.

X 41 har aldrig været stærk på DH-regel

X 41 har aldrig været specielt stærk på DH reglen, og det bliver den nok aldrig, derfor vil båden fortsat også måles ind til ORCI, ved siden af DH. Et ORCI certifikat, giver samtidigt muligheden for at tilkøbe et Target Speed diagram, baseret på præcis de sejl man har valgt at måle ind med.

Dette vil jo være en stor hjælp, når man sejler med en trup der sammensættes af forskellige personer fra sejlads til sejlads, som en guide til om vi gør det godt nok.
Der kommer ikke til at mangle X 41 både til ORC VM.

Der er allerede tilmeldt en del X 41 til VM, og flere kommer til. Er det let luft i den uge, må en X 41 trup være blandt favoritterne i klasse 2, og jeg har da mine personlige favoritter peget ud, men dem må jeg hellere holde for mig selv.

Mange er først ved at få handlet både til formålet i skrivende stund, så det skal blive spændende at følge udviklingen. Der bliver givet gas, og der er lagt i kakkelovnen, det tør jeg godt love, med den viden jeg har om optimerings vilje og investeringer jeg hører om og ser, næsten hver dag lige p.t.

Sejlsæson 2016 med godt vejr - tak

Det skal nok blive en fantastisk sejlsæson i 2016, uanset om man deltager i et VM, sejler andre kapsejladser, eller bare ønsker at nyde en dejlig Cruising tur med familien og få et godt glas vin i havn (først når man er i havn).

De sidste to kategorier vil jeg så få fornøjelse af i 2016, samt en masse projekter i mit job, og det glæder jeg mig meget til.

Nu kan man jo snart så småt begynde at varme op, med nye afsnit af den herlige udsendelse – Kurs mod fjerne kyster…..Den reducerer jo ventetiden betydeligt, og jeg har set klip fra den nye sæson, der lover rigtigt godt.

Indtil næste gang jeg har noget på hjertet – rigtig god fornøjelse med alle de forberedelser der allerede er i gang, til sejlsæsonen – uanset om det er nyt komfur eller nye optimerede sejl.

Sejlerhilsen

Per
Visione Sailingteam

Per Weiskvist er til dagligt salgsdirektør for Elvstrøm Sails. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader