Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto med Svendsen i ældre jolle. Sejleren skifter jolle, som andre skifter underbukser. Foto: Robert Deaves

Svendsen vinder Esrum Classic i ny OK

Jørgen Svendsen er tilfreds med sin danske jolle. - Fartoverskudet skyldes min Strandberg-jolle, der er inspireret fra Devoti-Finnjollen, siger han. Opdateret kl. 21.33

Af Troels Lykke |

De 150 aktive OK-sejlere i Danmark er for længst vågnet.

Og OK-jolle-stævnet Esrum Classic blev for en lille uge siden vundet af den danske mester, Jørgen Svendsen fra Hellerup Sejlklub.

Den nye OK-jolle fra Strandberg Marine har vundet de sidste 5 OK-stævner: DM 2015 - og derefter de 4 efterfølgende stævner i Svendborg, Herslev, Hellerup og nu Esrum Sø.

Jørgen Svendsen peger selv på sit fartoverskud skyldes den ny udviklede Strandberg jolle, hvor Jørgen har hentet en masse inspiration til optimering fra sin erfaring fra den Olympiske Finn-jolle klasse.

- Jollen er blandt vægtoptimeret til det yderste og en masse detaljer er snuppet fra OL-sejlernes fortrukne Devoti-Finjolle, siger Jørgen Svendsen.

Familien slår igen -igen VM-bronzevinder

På Esrum Sø blev Svendsens svoger, Niels K. Terkildsen overbevisende nummer 2. 

I feltet og tæppebankede blandet andet VM-bronzevinder Bo Petersen og Jørgen Linhardtsen, som ellers er træningsnarkomaner i OL-klubben i Helerup.

Sidst var det Svendsens egen Søn, Frederik Svendsen, som gav Bo Petersen og Jørgen Lindtsen prygl til DM i Lundeborg.

Frederik Svendsen, tidligere Opti-es, førte DM efter de første to dage, men på 3. dagen i hård luft måtte Frederik se sig passeret til en bronzemedalje af de tunge gamle sejlere, faderen og Stefan Myalf som sluttede på 3. pladsen.

Både Frederik og Niels K. Terkildsen træner stort set ikke i klassen og forventes en lovende karriere i OK-klassen, lyder rygterne.

Stefan Myralf var tredje bedst i feltet på Esrum Sø.

Næste stævne i OK-klassen EM i Medemblick i Holland, hvor Bo Petersen lige nu er på en andenplads, derefter følger det traditionsrige Lundeborgstævne i starten af maj.

content-loader
content-loader
content-loader