Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan en supertanker kan godt give vindhuller, fortæller OK-sejler Bo Petersen

Supertanker gav vindhuller til NM i OK-jolle

NM i OK-jolle blev vundet af europamester Bo Petersen, der som de andre 52 joller havde problemer ved topmærket i første sejlads ud for Raa Jolleklub på Øresund. Bo Reker tog sølv.

Af Troels Lykke |

NM i OK-joller blev sejlet i Raa, syd for Helsingborg. Første sejlads blev en udfordring forklarer Bo Petersen fra Hellerup Sejlklub.

- Topmærket lå lige ved supertanker  så den gav mærkelig vind, med 40 graders vindspring og mange vindhuller. Det blev joket efter sejladsen om at banelederen ville placere topmærket på agterdæket af supertankeren, siger Bo Petersen, der i første sejlads førte med halv banelængde, men han overså et mærke, hvilket kostede ham 10 placeringer ved mållinjen.

I anden sejlads havde han to to gange 720-straffe om lørdagen, hvor der var vind mellem 4 og 7 m/sek. Få havde derfor regnet med at Bo Petersen blev den senere vinder.

Matchrace på hurtige Jens Lauge

Om søndagen var der mellem 2-4 m/sek. Og her blev der i slutningen af stævnet sejlet matchace på Jens Lauge fra Hellerup Sejlklub, af den tidligere verdensmester Thomas Hansson-Mild.

For Jens Lauge lignede en vinder med to førstepladser bl.a. Og det lykkedes Hansson-Mild at ødelægge sejladsen for Jens Lauge, der sluttede på en samlet frustrerende fjerdeplads, mens Bo Reker fra Hellerup sejlklub tog sølv og Hansson-Mild bronze.

Bo Petersen forklarer til minbaad.dk

- Da Hansson-Mild sejlede matchrace på Lauge, og dækker ham, så får jeg frit spil, jeg var afskrevet efter førstedagen, men søndag  lavede jeg en 2, 3 og 1. plads. Det var et fantastisk sejlvejr, dygtige dommere undtagen det med supertankeren, siger Bo Petersen.

Han får nu en ny Strandberg-jolle.

- Den har fået hurtigt hærdende lak så jeg kan nå kielerwoche og derefter  Warnemunde-stævne og VM i frankrig den 20. juli, hvor der forventes let sommervejr. Jeg er allround sejler, så jeg vil gerne have blandet vejr, så hverken de lette eller tunge sejlere bliver favoriset, siger Bo Petersen.

Sølv til Bo Reker, tv, guld til Bo Petersen og bronze til Thomas Hansson-Mild.

Se resultater

Dehler 30: Tysk firma går nye veje med entype- og familebåd

Dehler 30 one design kan forvandles fra turbåd til kapsejler med enkle manøvrer. Båden er med et futuristisk look. Den forventes at sejle hurtigt. Køl stikker 2,20 meter, den er med ballasttank, dobbeltror, kulfibermast og vejer 2,8 ton. Bestiller man én før 30. juni, er der rabat, lover Dehler.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Doublehandsejlere fra Nantes til Kalundborg i nyindkøbt Landmark 43

De erfarne doublehand-sejlere, far og søn, Ole og Martin Maredin fra Kalundborg Sejlklub, har solgt deres X-43 og byttet den ud med en Landmark 43, der sejler hurtigere på læns. Her er Martins første beretning fra turen i Biscayen og Den Engelske Kanal, hvor der kan være barsk sejlads.

Links til andre sites