Gå til hoved-indhold
Det lyder teknisk, men for den kompetente sejler er det enkelt, hvilket kan ses på bådemessen i Egå, hvor systemet har verdenspremiere på GP-Covers stand. Foto: Troels LykkeUdstyr
Se hvordan systemet virker i praksis. Video: Morten Brandt Foto: Troels Lykke
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Verdensnyhed Deckchute på Egås flydende udstilling

Danske Deckchute, en spilertragt, er til at sætte og nedtage gennakere og spilere. Systemets enkelthed gør det muligt at håndtere selv store sejl for én til to mand – men det er ikke for nybegyndere.

Af Troels Lykke |

Enkeltheden i princippet bag er Deckchute kan et stykke af vejen sammenlignes med en spilertragt – blot er Deckchute placeret oven på dækket, hvor den er fikseret med liner modsat en traditionel spilertragt, som er en integreret del af en båds konstruktion.

- Den helt afgørende og patenterede forskel er måde man tager sejlet ned på. Ved traditionelle spilertragter tager sejlet ned via en linje, der går fra sejlets top via dets midte og ned i tragten, Det lader sig gøre på joller, men ikke på større både, og derfor er Deckchute interessant for mange sejlere der jo netop sejler i større både, fortæller opfinderen af systemet, Henrik Bartholin fra Rungsted med firmaet Downwind.  

Henrik Bartholin er tidligere fordækker på blandt andet broskraberen Buksesnedkeren.

Sådan gøres det

- Man tager man sit flyvesejl ned ved at trække luv barm også kaldet Tack gennem en aluminiumsring ind i en pose på dækket. Det lyder teknisk, men for den kompetente sejler er det enkelt, hvilket kan ses på bådemessen i Egå, hvor systemet har verdenspremiere på GP-Covers stand, forklarer Bartholin.

Her vil Deckchute samarbejdspartner Oluf Grønkjær fra GP-Covers og opfinder Henrik Bartholin tegne, fortælle og  demonstrere. Der vil også kunne bookes demo-ture på Århus Bugten i en 35 fod sejlbåd.

Bonus info:

Posen er fremstille i en specieldug fra Baimbridge, ringen som sejlet trækkes ned igennem er af hærdet, saltvandsbestandig og anodiseret aluminium, Dynice tovværket til fikseringen af Deckchute er fra islandske Hampidjan.

Øvrige fittings er ligeledes af topkvalitet for sikkerhedens og funktionalitetens skyld.

Intropriser: 

Med lille ring 6.400 kr

Med mellem ring 9.600 kr.

Stor ring 12.800 kr.

På messen i Egå er priserne lidt lavere

Yderligere information: www.Deckchute.com

Henrik Bartholin fra venstre måtte i går forklare om Dechchute på Egås flydende udstilling. Foto: Troels Lykke

Det er fordækker og dyrlæge Henrik Bartholin, der står bag opfindelsen, der er skabt i samarbejde med GP Covers ved Aarhus. 

content-loader
content-loader
content-loader