Gå til hoved-indhold
Sådan så det ud søndag klokken 15 fra Egå flydende udstilling fra 18 meters højde. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Sådan så det ud søndag klokken 15 fra Egå flydende udstilling fra 18 meters højde. Foto: Troels Lykke

6.000 besøg på Egås flydende er godkendt

Der var proppet med mennesker søndag, men lørdag var der færre i regnbyger. Direktør for Palby Marine opfordrer branchen til at bakke endnu mere op i fremtiden. Udstillingschef Jens Meyer er tilfreds.

Af Troels Lykke |

Det er blevet en tradition at der holdes udstilling i Egå Marina i lige år. Og rådmand i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad forestod da også den officielle åbning fredag kl. 13.30.

Konkurrenter og kollegaer i bådbranchen var inviteret til flydende bådmesse i Egå Marina denne weekend og på trods af dårligt vejr lørdag fandt 6.000 gæster vej til Egå Marina. Et hæderlilgt antal, der ikke vidner om nedgang i besøgstallet.

Egå Marina, Egå Sejlklub, Dansk Marine Center, Danboat samt alle udstillerne havde lagt sig i selen og åbnede op for flere nyheder indenfor den maritime verden for fritidssejlere.

Fx var de helt nye X4 og Seascape 24 med, samt et produkt til at tage spileren ned med og en ny måde at rense båd på, mere om det sidste.

- Men flere fra den danske bådbranche kunne godt have mødt op med både og udstyr, det er vigtigt, men der var alligevel et bredt udsnit med, siger chef for Palby Marine, Peter Helleskov til minbaad.dk.

Aktiviteter i vandet og musik på land

På udstillingen blev tilbudt et hav af gratis aktiviteter for både børn og voksne, hvor der blev sejlet i havnen, stået på Stand Up Padle og børn legede inde i gennemsigtige boldt,  og der blev trukket lod blandt de besøgende om flotte sponsorgaver. 

Der var også sørget for et hyggeligt havnemiljø, idet Egå Sejlklub sørgede for mad og drikke, og Dansk Marine Center for levende musik lørdag og søndag på kajkanten.

Som sædvanlig var både entre og parkering gratis, og det var de sejlsportsaktiviteter Egå Sejlklub stillede op med søndag kl. 10-18 også.

Ros til Egå marina og havnemesteren

Udstillingschef Jens Meyer, indehaver af Dansk Marine Center, der udstillede 16 motor og sejlbåde, heraf en del af de tyske Bavaria, forklarer:

- Som arrangør har jeg kun stor ros til overs for Egå Marina bestyrelse, havnemester Lars Klok Andersen og hans mandskab, som har givet os i branchen et lille positivt klap ved deres glæde og hjælpsomhed i en ellers vindstille periode for branchen. Vores brancheorgan Danboat og dets medlemmer skal også have stor tak for at have bidraget med et generøst beløb til at afdække de store omkostninger, der er forbundet med annoncering, fortæller Meyer.

Ikke-beskeden omsætning

Ifølge ham var købelysten tilstede blandt de 6.000 besøgende, da vi talte med ham, mens der var fyldt på udstillingsbroen.

- Jeg kan faktisk ikke få armene ned. Og hos andre har der heller ikke været en ikke-beskeden omsætning, når jeg har spurgt flere udstillere, siger Jens Meyer.

Næste år udstilles den flydende udstilling i Ishøj. Der veksles nemlig mellem flydende udstilling på Sjælland og i Jylland.

Der var godt fyldt op søndag i Egå, da solen kom frem. Fotos: Troels Lykke

X-Yachts stillede op med hele tre både, heraf den nye X4.

Der var konstant kø her, når børnene kastede sig rundt i boldene.

Dansk Marine Centers hold fra Risskov, med Jens Meyer, nr. fire fra venstre, stod i spidsen af udstillingen. 

content-loader
content-loader
content-loader