Gå til hoved-indhold
- Vi skal lære og opleve. Det var målet med at sejle med til VM imod nogle af de bedste,” siger 17-årige Wittrup. Foto: Per Heegaard/KDYKapsejlads
- Vi skal lære og opleve. Det var målet med at sejle med til VM imod nogle af de bedste,” siger 17-årige Wittrup. Foto: Per Heegaard/KDY

Fremtidens ORC-sejlere er fra Jylland

I VM-sølvfeltet i klasse B, sejler stævnets yngste besætning på en First 40 'MY WAY' med 17-årige Magnus Wittrup ved roret. Drengene er på 55. plads. - Vi skal lære og opleve, siger Magnus.

Af Mathilde Ive |

Alle besætningsmedlemmer på 'My Way' er fra 16-20 år, og her er ambitionen en anden end at vinde – i hvert fald ved dette VM.

”Vi skal lære og opleve. Det var målet med at sejle med til VM imod nogle af de bedste,” siger Wittrup og tilføjer, ”vi lærer noget nyt hver dag, og for os var drømmen at kunne deltage og få oplevelsen med.”

Vi skal nok have en taktiker med

Den unge besætning, der alle har sejlet sammen på efterskole, begyndte at søge efter sponsorater for otte måneder siden, og for fem måneder siden lykkedes det, efter at minbaad.dk skrev en artikel om holdet.

”Det var virkelig svært at finde sponsorater. De var ikke sikre på, at vi mente det, men nu er vi her – og næste skridt, er forhåbentlig at kunne blive ved,” siger de unge drenge.

"Og så skal vi nok have en taktiker næste gang,” griner den unge besætning, der ligger på en samlet 55. plads efter torsdagens sejlads, viser resultatlisten fra KDY i Skovshoved.

Wittrup-holdet ses her i mandags på Øresund. Holdet har spritnye sejl på for i alt 300.000 kr. - betalt af Stig Wittrup, der ejer båden, men han sejler ikke med til VM. Foto: Mogens Hansen

content-loader
content-loader
content-loader