Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tætte sejladser ved Peberholmen. Foto: Anders Vognsen

Berg vinder Dragernes Øresundsmesterskab

Frank Berg, Søren Kæstel og Niels Kinch vandt i Dragør i lørdags for 15 Drager. DM sejles samme sted om ti dage. - Vi fandt sgu aldrig ud af strømmen, siger Frank Berg til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

I lørdags kæmpede 15 drager ud for Dragør om dragernes Øresundsmesterskab 2016. Det blev til fire sejladser i sol og 3 - 5 m/sek. tæt på Peberholmen.

Søndag bød på om muligt endnu mere sol og varme, men desværre ikke tilstrækkelig med vind til at der kunne sejles kapsejlads.

Det blev altså lørdagens sejladser der afgjorde mesterskabet og med 2 førstepladser, en andenplads og en sjetteplads kunne besætningen på DEN 266 ”My Way” fra Hellerup Sejlklub lade sig hylde som vindere.

Kun 1000 kr. i startgebyr

Frank Berg, der har vundet DM en del gange, forklarer i dag til minbaad.dk:

- Der var mange nye Drage-hold med, også fra Sverige. Vi havde sørget for at startgebyret kun var på 1000 kroner per båd. Og Dragør Sejlklub havde sat det fint op med frokost på klubbens nye terrasse. Og der var øl og pølser i teltet. Carlsberg gav øl og sodavand.

Om sejladsen siger han ærligt.

-  Vi fandt sgu aldrig ud af strømmen, vi mente der stod lige meget strøm på banen, men der var nogle der søgte strømlæ.

Svensker på andenplads

Nummer to blev SWE 375 med Martin Pålsson, Gustav Gärdebäck og Lars Stenfeldt og nummer tre blev DEN 408 med Stig Lassen, Søren Hvalsø og Carsten Hey a-point med nummer to.

Stævnet betød for alle deltagerne en mulighed for at få prøvet farvandet ud for Dragør forud for det åbne danske mesterskab for drager, som der skal kæmpes om samme sted den 20.-22. maj.

Et mesterskab der aktuelt er tilmeldt 32 både, og hvor der er udenlandsk deltagelse fra Finland, Storbritannien, Tyskland, New Zealand, Rusland og Sverige.

Frank Berg og mandskab står øverst på skamlen i Dragør. Frank Berg kom lige fra Starbåds-stævne i Hamborg. Foto: Anders Vognsen

Bådene holdt sig pænt væk fra sejlrenden. Foto: Anders Vognsen

Se flere fotos fra stævnet af Anders Vognsen

content-loader
content-loader
content-loader