Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Efter mandskabet sendte May-Day blev båden slæbt ind til Hvide Sande. Nu er den på land i Aalborg. Foto: Kim Specht

Norsk Open 60 nu hos Mathis Værft

Båden hvor det uheldige mandskab på 10 mand måtte slæbes ind til Hvide Sande efter et havari er nu i Aalborg. 4 meter køl måtte af før den kom på blokvogn. Se fotos.

Af Troels Lykke |

Mathis Værft i Aalborg har en noget krævende opgave lige nu. Det handler om en jordomsejler Spirit of Canada, en norsk Open 60er.

Båden var på vej til ARC på Gran Canaria, men det nåede besætningen ikke, da båden fik problemer med sejlene, PBO-rig og andet, der gik i stykker.

Båden sendte May-Day og blev i en redningsaktion beskadiget i fribordet. Et norsk forsikringsselskab, Gensidig, bestemte derefter at bådens skader skulle udbedres hos Mathis Værft i Aalborg.

Et værft, der før har fikset store både, som Royal Denship 85.

4 meter svingkøl

De tog derfor tre mand med chef Kristian Mathis til Hvide Sande, hvor båden kom på land. Derefter kom den 30 meter mast af og en fire meter dybe svingkøl, med taljestyring, blev taget af. Operationen tog to dage og båden blev siden fragtet nordpå til Aalborg om natten.

- Når en så stor båd, der er 5,5 meter bred skal køres, foregår det om natten og du skal have tilladelse af politiet og der er følgebiler med, forklarer 41-årige Kristian Mathis, der ejer 60 procent af værftet i Aalborg, mens stifteren Niels Mathis ejer 40 procent.

Båden er nu i hal på Mathis Værftet, hvor 15 mand arbejder. Om reparationen forklarer chefen for værftet.

- Bådens skrogside blev ramt af et af redningsskibene, da man redder båden i Vesterhavet. Der skal skiftes kernemateriale på et 1,5 kvadratmeter stort område. Sejlene er også beskadiget og tovværk skal skiftes. Det hele bliver nok en stor reparation, men vi har prøvet den slags tidligere. Det er en spændende opgave, siger Kristian Mathis til minbaad.dk.

4 meter dyb svingkøl var relativ let at få af, siger Kristian Mathis.

 

Båden fik skader i redningsaktion.

5,5 meter bred båd må kun køres om natten og med polititilladelse. 

content-loader
content-loader
content-loader