Gå til hoved-indhold
Nicolai Sehested og Jes Gram-Hansen var med og tog hhv. 3. og 4. plads. Foto: Sarah JunckerKapsejlads
Nicolai Sehested og Jes Gram-Hansen var med og tog hhv. 3. og 4. plads. Foto: Sarah Juncker

Kapsejlads i Aarhus centrum fortsætter

Det tog kun tre dage med fem M32er i the Battle of Aarhus at vinde Aarhusianernes hjerter i smilets by, hvor dommen er klar; kapsejlads i centrum er kommet for at blive.

Af Troels Lykke |

Arrangementet blev som den første sejlsportsevent nogensinde afholdt i hjertet af byen, i havnebassinet foran 2,1 milliarder byggeriet DOKK1, med succes.

Interessen for de lynhurtige katamaraner, som har kunnet opleves af publikum på bare få meters afstand har virkelig vist, at kapsejlads kan fænge og imponere på tværs af alder, køn og interesse. Den kan sågar vinde en hel by!

Helstøbt succes i hjertet af Aarhus

Succesen giver også genlyd i arrangørernes lejr, og planerne for næste udgave er allerede i støbeskeen, da det er blevet besluttet at de ekstreme både vender tilbage næste år til glæde for publikum ved Aarhus Festuge i 2017. 

”Denne event har vist, at kapsejlads ér for alle, når bare den kommer tæt nok på,” siger direktør, Thomas Capitani fra Sailing Aarhus, som er vært for Worlds 2018 og medarrangør af M32’ernes Battle of Aarhus.

”Kulissen med det centralt placerede havnebassin, verdens bedste bibliotek DOKK1 og Aarhus Domkirke som spektakulær baggrund er helt fantastisk til sejlsport. Arrangementet er en klar demonstration af, at det er muligt at afholde store kapsejladser i hjertet af Aarhus og bringe sporten helt tæt på publikum,” siger Thomas Capitani og tilføjer.

”Og dette er kun begyndelsen. Vi har masser af ideer til sejlsportsbegivenheder med Aarhus’ indre havn som kulisse og glæder os over at få aarhusianerne endnu tættere på vandet, slutter en tilfreds direktør for Sailing Aarhus.”

Også Aarhus Events, som har bidraget til afholdelsen af det succesfulde arrangement, er overbevist om potentialet i at bringe sporten tættere på kajkanten og publikum. 

Perle for byen

”Aarhus nye, rekreative havnebassin viser sig allerede nu som en perle for byen, der ikke blot rummer potentiale til afholdelsen af storslåede arrangementer men som bidrager til at bringe by og havnefront tættere sammen,” siger event manager for Aarhus Events, Finn Lyck.

”Åbningen af Aarhus indre havn har udviklet sig til et helt byrum i sig selv, og sejlads er blot en af de mange begivenheder, havnefronten formår at løfte til noget spektakulært. Forhåbentligt kommer vi til at se mange flere storslåede arrangementer ved vandet og DOKK1 i fremtiden, slutter Finn Lyck.

På gensyn i 2017

Det er ikke kun de store katamaraner og sejlsportens internationale stjerner, der har tryllebundet et publikum. Aarhus har også taget de svenske arrangører med storm. 

Her får kulissen for kapsejladsen og publikums varme modtagelse stor ros med på vejen.

”Samarbejdet med Aarhus Kommune og Sailing Aarhus har været helt fantastisk. Sejlsportskulturen i Aarhus er helt speciel,” siger direktør for Aston Harald Sport, Magnus Holmberg.

”Vi ser allerede frem til at udvide samarbejdet næste år,” understreger den svenske Holmberg med reference til stævnets afholdelse ved Festugen i 2017. 

M32 Scandinavia Series – Battle of Aarhus blev arrangeret af Sailing Aarhus i samarbejde med Aston Harald AB, Aarhus Kommune, DOKK1 og Aarhus Havn.

Der er gode udsigtsforhold fra Dokk1, der ligger få hundrede meter fra gågaden og Domkirken i Aarhus, men vinden springer især meget, hvis den kommer fra bibliotektet Dokk1. Foto: Sarah Juncker

content-loader
content-loader
content-loader