Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Derfor har Jonas Warrer købt en M32

OL-guldvinderen fra 2008 er nu gået til M32. Han hentede den i Göteborg og smed 1,7 mio. kr. for katamaranen. Til marts skal holdet sejle World Match Racing Tour i Australien.

Af Troels Lykke |

Jonas Warrer fra Aarhus vandt OL-guld i 49er i 2008 og tog 4. plads i samme klasse ved OL i 2016 i Rio.

Nu prøver den 37-årige landsholdssejler kræfter i den professionelle M32-klasse, der på to år er blevet udbredt i både USA, Europa og Australien. 

Den hvide katamaran, med den sorte mast og bom og high tech-sejl, er ikke billig. Således måtte Jonas Warrer slippe 1,7 mio. kroner, da han i november hentede den på en nyopført fabrik ved Göteborg. 

Man må jo satse 

Til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk siger Warrrer.

- Jeg har lånt pengene i banken, man må jo satse hvis man vil opnå noget i professionel kapsejlads, siger han og tripper i kulden i tørdragt.

Siden har han trænet med tre gaster ad gangen og Team Danmarks Kraftcenter-træner Finn ’Beton’ Jensen har givet input og har også hjulpet den brede båd ud af havnen.

Men ikke i går da holdet, der også tæller Mads Bendix, Sebastian Byrsting og Søren Wiegand Kristensen, var ude og træne i frisk sydlig vind i temperatur omkring frysepunktet. 

- I må lære at sejle ud af havnen selv har Finn (’Beton’ Jensen) fortalt os, men i dag er vindretningen virkelig dårlig, den er lige imod, fortalte Jonas Warrer, der dog lykkedes at komme ud af havnen uden at ødelægge båden, der accelererede inde i havnen, langt over de tilladte tre knob.

Stævne i Australien

Båden skulle meget gerne holde, for allerede i morgen mandag kører holdet med båden mod Valencia, hvor de skal i træningslejr med hollandsk OL-sejler. Og 20. marts skal Jonas Warrer og mandskab til Perth i Australien.

Her skal de deltage i World Match Racing Tour, hvor 16 mandskab sejler om 1,2 mio. kroner. Senere bliver der stævner i Europa, USA og med finale i Kina.

- Vi har fået et wildcard til Perth,  men ellers skal vi sejle om at deltage i hovedstævnet. Det er selvfølgelig dyrt at rejse til Australien, men selvom vi taber indledende sejladser i Perth, så er vi sikret 6.000 dollars og der bliver stillet en M32 til rådighed.

Ikke færdig med 49er - måske OL i Japan

Om hvorfor han er skiftet til M32 fra 49eren siger han.

- Jeg er ikke træt af 49eren, og jeg vil ikke afskrive at jeg også vil sejle OL i Japan i 2020, men nu vil jeg gerne prøve kræfter med M32 og med en bruttotrup på ti Aarhus-gaster. Det er en vildt fed, hurtig bådtype, der minder om 49eren på det taktiske område, hvor man jagter vindtryk på banen. Det handler meget om fart, og så vil vi træne en del og har allerede været på vandet 20 gange siden efteråret, siger Jonas Warrer.

Han er vant til at træne, modsat flere af konkurrenterne, der ikke har den olympiske træningsflid.

Vil stadig leve af sejlsport

Prof-sejleren og den økonomiuddannet sejler har nu sat sit retorik-studie på Aarhus Universitet i bero.

- Jamen, jeg vil da gerne fortsat leve af min sejlsport, sagde sejleren, der tog på vandet og sejlede op mod 40 kilometer i timen i den svenske båd.

Holdet var halvanden time på vandet og der blev trænet fart og manøvre.

Fra venstre ses Jonas Warrer, Sebastian Byrsting, Søren W. Kristensen og Mads Bendix. M32-holdet er det eneste M32-hold, der træner i Danmark. Sådan er det med OL-sejlere, de træner. Fotos og video: Troels Lykke

M32er er en svensk letvægter på 510 kilo kilo, bygget i kulfiber.

Holdet har wild card til stævne i Perth i Australien i marts til World Match Racing Tour. Derefter skal de forsøge at kvalificere sig til stævner i USA og Europa i år.

Der var fuld fart på ind mod Kaløvig under træning i fredags. Mandag kører holdet til Valencia og træner med OL-sejleren fra Finnjollen Pieter-Jan Postma og co. 

content-loader
content-loader
content-loader