Gå til hoved-indhold
Der er mange lokale lækkerier, der skal testes, inden vi sejler fra solskinsøen. Foto: PrivatfotoTur
Der er mange lokale lækkerier, der skal testes, inden vi sejler fra solskinsøen. Foto: Privatfoto

Malene er vild med Bornholm (3)

Det var egentlig planen, at vi ville bruge ferien i den svenske skærgård. Men. Der gik ikke mange dage, før båden befandt sig på Bornholm - igen.

Af Malene Wilken |

Det gode skib har ikke sejlet mange dage på sommertogtet i Østersøen, før én af os begynder at tale om, hvor dejligt der er på Bornholm. Det er der.

Vi har været der mange gange både med egen båd og med færge. Men, det bliver ikke i år. Vi er blevet enige om, at i denne sommerferie står den på köttbullar og skøn idyl i skærgården. 

Nogle dage efter sker det igen. Talen falder på nogen af de mange sjove oplevelser, vi har haft på solskinsøen. På et tidspunkt kommer en til henkastet at spørge, hvor lang en omvej det egentlig vil være, hvis vi smutter forbi på vejen hjem. Og det betaler sig. 

Smilene kommer hurtigt frem 

Kort tid efter fortøjer vi i Svaneke, den første af de hyggelige havne, vi skal besøge, inden turen igen går tilbage til hverdagen. De store smil kommer hurtigt frem. Her er noget for hele besætningen. 

Vi ved det, for vi har prøvet det før, og vi kommer garanteret til at gøre det igen. Børnene bader i det klare vand på strandene og fra klipperne ved siden af havnen. Havnelivet bliver studeret, og der bliver gået ture i de mange hyggelige gader. 

Vi bliver et par dage, for der er meget, der skal nås. Musikken, der strømmer ud fra de mange barer og caféer, skal nydes. Og så er der alle lækkerierne, der skal testes. En stor del af vores sejlture handler om at smage på de områder, vi besøger. 

Lakridser og sandblæste glas 

På Bornholm er der nok at tage fat på. Store mængder is, surdejshævet brød, røgede lækkerier, gode pølser, karameller, lakridser og chokolade glider forbi ganen, før vi med bare nogenlunde samvittighed føler, at vi kan sejle videre. Det hele bliver (selvfølgelig) skyllet ned med noget af det gode lokale øl, serveret i de glas, vi selv har sandblæst oppe i byen.

Som så mange andre er vi vilde med Bornholm. Øen, der især om sommeren byder på et væld af indtryk og oplevelser. Eneste luksusproblem er, at det kan være svært at vælge mellem de mange gode tilbud.

Det er godt, at mange af tingene sagtens kan gøres om vinteren, når båden ligger på land. Så er der også noget at få tiden til at gå med, mens man venter på, at det igen bliver tid til at få skumsprøjt og frisk luft i ansigtet.

God vind

Malene 

Svaneke i sigte. Foto: Malene Wilken

Det gode skib ligger igen på solskinsøen. Foto: Malene Wilken

Det er dejligt med en dukkert uden for havnen. Foto: Malene Wilken

Åbent på Bornholm. Foto: Malene Wilken

Her kan man spise mad lavet over åben ild, mens man nyder udsigten. Foto: Malene Wilken

Havnekontoret fungerer samtidig som turistinformation. Foto: Malene Wilken

Malene Wilken er foredragsholder og forfatter til bøgerne "Skibet er ladet med eventyr" og "Sluserne åbner for nye eventyr". Læs mere på www.malenewilken.dk og www.aefnityr.dk. Foto: Privatfoto

Læs de foregående blogs fra familiens sommertogt her og her

content-loader
content-loader
content-loader