Gå til hoved-indhold
Sejlere er nemme. Selvfølgelig er vi nødt til at smage på alle de lokale øl. Foto: Malene WilkenHavne
Sejlere er nemme. Selvfølgelig er vi nødt til at smage på alle de lokale øl. Foto: Malene Wilken

Malene: Lokale øl et hit på Odden

Det er skønt at have friheden til at ændre planer – især når man havner midt i en hyggelig fest, fortæller Malene Wilken, der er på sejlerferie i Vindö 40.

Af Troels Lykke |

Vi fester for en god sag

Kursen er sat mod de hjemlige farvande på årets sommerferie. For nogle år siden brugte min familie og jeg et par år på at sejle til Middelhavet og retur.

Efter vi er kommet hjem, har det været de skandinaviske farvande, der har været målet for vores sommerferier på båden.

I år har vi besluttet os for at sejle derhen hvor vinden blæser.

Første del af sommerferien bragte os ind i bunden af Roskilde fjord. Efter nogle dejlige dage med smukke udsigter og dejlige badeture, satte vi kursen mod Kattegat.

Egentlig var det planen at vi ville tage en natsejlads og lande på Sejerø tidligt om morgenen. MEN en af fordelene ved at være af sted i egen båd er som bekendt, at man kan ændre planer efter for godt befindende.

Man har en plan til man lægger en ny

På et tidspunkt mens vi sejler over Nyrup bugt og nyder aftensmaden i solnedgangen, foreslår min datter at vi sejler til Odden, hvor vi kan være i løbet af et par timer, i stedet for at sejle hele natten.

Vi har været der et par gange før, og kan godt lide den lille havn, hvor der både er fiskerbåde og lystsejlere langs kajen.

Jeg er tilbøjelig til hellere at ville udforske nye steder, og holder på at vi sætter kursen mod Sejerø som planlagt. Vores teenagesøn er ligeglad, så min mand får det sidste ord. Vi lægger kursen om, og sejler ind i Odden havn. Heldigvis.

Havnefest i en god sags tjeneste

Dagen efter vi lander i havnen, er der dømt havne fest. Kajen og gaderne omkring havnen er fulde af telte med lokale lækkerier, tombolaer, krabbevæddeløbsbane, mini golf, det muntre køkken og meget mere.

Programmet for weekenden byder blandt andet på havfrue og piratløb, synkronsejlads, forskellige workshops, sejlture med en af søværnets store gummibåde, sæl-safari, live musik og meget mere. Der er nok at tage sig til.

En helikopter fra Søværnets Operative Kommando fylder ydermolen med folk, der filmer og klapper.

Ved mange af boderne kan vi læse, at overskuddet af salget går til det vand eksperimentarium, der er planer om at bygge på havnen.

En installation der gennem leg skal inspirere og udfordre børn til at udvikle en intuitiv forståelse for vand og fysiske elementer.

De lokale er tydeligvis stolte af projektet, som vi støtter mens vi smager os gennem nogle af de lokale lækkerier. Vi er langt fra de eneste. Et forsigtigt gæt fra en af arrangørerne lyder på, at der har været omkring 3.000 besøgende den første dag.

Signalflagene sætter gang i snakken

Solen skinner, og rundt om på bådene i havnen findes signalflagene frem. Vi hejser også vores. Især er vi glade for at hejse ’blære-flagene’ - gæsteflagene fra de lande vi hare besøgt.

Det er hyggeligt at hejse dem. De bringer minder frem. Et af flagene er hjemmelavet. Dengang vi sejlede til Disneyland, tegnede børnene motivet til sejlet, som jeg syede mens vi besøgte det vigtigste land på turen.

De forbipasserende på kajen spørger til flagene, og som så mange andre sejlere, er vi glade for at fortælle om vores oplevelser på vandet.

Om aftenen er der fællesspisning og levende musik i den gamle værftshal. Dagen efter skinner solen fra en sommerblå himmel, og festen fortsætter. Vi hygger os, og nyder at have god tid. 

Det er skønt at have friheden til at ændre planer – især når man havner midt i en hyggelig fest.

God sommervind

Malene

Artiklen blev bragt første gang på minbaad.dk i 2017.

Den hvide Vindö 40 sejles af Malene Wilken og familie, der hejste signalflagende i Odden, hvor der var havnefest.

Masser af boder i Odden

 
content-loader
content-loader
content-loader