Gå til hoved-indhold
49er-sejlerne CP tv. og Jonas Warrer ses her i Aarhus før de tog til Rio for 14 dage siden. Foto: Troels LykkeKapsejlads
49er-sejlerne CP tv. og Jonas Warrer ses her i Aarhus før de tog til Rio for 14 dage siden. Foto: Troels Lykke

Team Danmark: Warrer og Lübeck kan vinde medaljer

- Rammer 49erne Warrer og Lübeck deres topniveau, kan vi håbe på, vi endnu engang skal sidde helt ude på stolekanten, når medaljerne skal fordeles, siger Team Danmark-direktør Lone Hansen.

Af Troels Lykke |

Med henholdsvis OL-guld i 2008 og OL-bronze i 2012 er det ikke hvilken som helst båd, der nu for alvor kan sætte sejl mod Rio.

DIF’s bestyrelse har nemlig udtaget sejlsportslandets 49er-båd – bestående af Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck – til OL i Rio.

De to atleter blev bragt sammen i foråret, da der opstod komplikationer i den tidligere 49er-besætning, men på kort tid er det lykkedes Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck at sejle sig ind i verdenstoppen – senest dokumenteret ved en 2. plads ved world cuppen i franske Hyéres.

For Jonas Warrers vedkommende bliver det hans andet OL, mens det er første gang, at Christian Peter Lübeck (CP) repræsenterer Danmark ved et OL.

Arbejder med andre ting i træningen

Sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, siger:

”Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck har ikke samarbejdet så længe, og det betyder, at det er nogle lidt andre ting, vi arbejder med i træningen, end man normalt ville gøre på det her tidspunkt. Derfor er det heller ikke så let at spå om, hvordan det kommer til at gå i Rio, men umiddelbart peger samarbejdet i den rigtige retning, og en top 5 placering virker realistisk.” 

I DIF ser OL-holdets chef de mission, Morten Rodtwitt, frem til at få 49eren med til Rio.

”49eren er en båd med masser af traditioner, som har leveret store resultater til Danmark. Alle husker jo det fantastiske drama i Beijing, hvor 49eren med Jonas Warrer og Martin Kirketerp vandt guld. Nu kommer Jonas Warrer med igen sammen med sin nye makker Christian Peter Lübeck, og det lover godt. Det er flot, at man på kort tid har fået søsat en 49er-båd med en ny konstellation, som trods den kort forberedelsestid ser ud til at have gode muligheder for en god placering i Rio,” siger Morten Rodtwitt.

Team Danmark: Hvis alt flasker sig kan de tage medaljer

Han bakkes op af Team Danmarks direktør, Lone Hansen:

”Rammer Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck deres topniveau, kan vi håbe på, vi endnu engang skal sidde helt ude på stolekanten, når medaljerne skal fordeles. Hvis alt flasker sig har de potentialet til at blande sig blandt de bedste til OL. Det vidner om det meget høje niveau, der er i dansk sejlsport. Et niveau, som er båret af en stærk kultur, dygtige trænere og sportschef, som fortjener anerkendelse for at udvikle dansk sejlsport, så vi i dag er en af verdens bedste sejlsportsnationer,” siger Lone Hansen.

CP har før gastet i 49er for sin bror Emil. De to var i top 20 i verden. Derefter gastede CP for Lin Cenholt i Nacra 17. Nu er hun træner for Allan Nørregaard og Anette Viborg, selvom at Nørregaard og Viborg sejlede hård matchrace på dem i OL-udtagelsen. Noget Dansk Sejlunion ikke ligefrem fortalte pressen da det skete. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader