Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mens alt var godt i Santander i 2014, hvor en OL-medalje blev sejlet hjem. Foto: Troels Lykke

Sejlunionens undskyldning i 49er-brud er for tynd

- Der har ikke været tale om en konflikt, der har været i udbrud, og som har generet de andre, siger fyret Thomsen til Politiken. Warrer og CP toer til træningsstævne.

Af Troels Lykke |

For Dansk Sejlunion var det vigtigt, at der i den olympiske trup ikke skulle være en boblende konflikt, der kunne have spoleret den gode stemning med Warrer og Thomsen, der ikke klikkede på det sociale område, men den udlægning køber Anders Thomsen ikke helt.

- Der har ikke været tale om en konflikt, der har været i udbrud, og som har generet de andre. Vi har lige været to uger til et VM, hvor vi blev nummer 5 uden at have været til gene for de andre på holdet. Vi har ikke rendt og skændtes, så det har taget fokus fra sejlsporten, men sejlunionen troede ikke på, det ville lykkes, og var bange for stemningen på holdet: Det er en vurderingssag, og det giver mig en sur følelse, erkender Anders Thomsen overfor Politiken i en længere artikel.

Harmoni er vigtig

For sportschef Thomas Jacobsen var der ingen anden udvej end at acceptere Warrers beslutning. Jesper Banks gast fra solingen, der vandt OL-guld i 2000, fremhæver vigtigheden af harmoni blandt de 11 sejlere fordelt i 8 bådklasser, der ser ud til at blive den danske repræsentation i Rio.

- At tage til OL som et samlet hold, der deler viden og bakker hinanden op, er en af vores styrker, som andre lande kan misunde os. Vi vil ikke risikere, at hele vores OL-hold bliver påvirket negativt af en besætning, der ikke kan få det til at fungere, siger Thomas Jacobsen til Politiken.

Warrer og Lübeck får store krav fra DS

Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck skal dog bevise deres værd på internationalt niveau, hvis de skal have fingrene i OL-kvotepladsen. Dansk Sejlunion har opstillet et krav om to placeringer i top-10 i de forestående stævner på Mallorca, i Hyeres og ved EM i Barcelona.

Og lige nu går det godt, minbaad.dk kan i dag fortælle, at holdet tog en andenplads i træningsstævne på Mallorca, viser en resultatliste fra Training Camp Trophy.

content-loader
content-loader
content-loader