Gå til hoved-indhold
Jens Quorning i Dragonfirer ses her i starten fredag klokken 11.30 i Svendborg. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jens Quorning i Dragonfirer ses her i starten fredag klokken 11.30 i Svendborg. Foto: Troels Lykke

Dragonfire slår ny rekord i Silverrudder

Solo-sejladsen fra Svendborg har fået ny rekord efter at Jens Quorning har sejlet rundt om Fyn alene på kun 15 timer og 34 minutter i 28 fods Dragonfire. Båd ankom i nat 03.04. Se ham sejle.

Af Troels Lykke |

Rekordtiden, som Jan Andersen satte i flerskrogsbåden Barracuda i 2012, på 15 timer 36 minutter og 53 sekunder, er slået med kun 2 minutter.

Første båd i ankom TIL Svendborg i kl. 03:04.58. Det var trimaranen ”Dragonfire” med skipper Jens Quorning, som skulle bruge 15 timer 34 minutter og 58 sekunder for at komme rundt om Fyn i verdens største kapsejlads for singlehandsejlere SILVERRUDDER – også kaldet ”havets jernmand”.

- Hovedfeltet ligger i Lillebælt her i de tidlige morgentimer. Det forventes at rigtig mange både vil ankomme til Svendborg i løbet af lørdag formiddag og eftermiddag og at Svendborg Havn igen vil blive fyldt op med ”en skov af master” inden aften, fortæller stævneleder Ole Ingemann fra Svendborg Amatør Sejlklub.

Dragonfire var helt fremme i startlinjen. Og havde medstrøm ud af Svendborg Sund. Foto: Troels Lykke

Resultatliste

Følg bådene via TracTrac

Se Jens Quorning starte 3 timer og 27 minutter inde i video-streaming:

 

<iframe width="610" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/GHNVrNxchEE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader