Gå til hoved-indhold
Flere sejlere havde svært ved at komme ind over linjen, da der var modstrøm og ingen vind, men så kom vinden og måldommerne kom på overarbejde. Foto: Ole IngemannKapsejlads
Her ses den uheldige X-79er sejler med knækket mast under Silverrudder. Foto: Bjørn Selvyn

X-79 knækker mast på Storebæltsbroen i Silverrudder - nu foto

En tysk sejler savede masten midt over da han ville skyde genvej ved Storebæltsbroen, han troede var højere. Cirka 200 af 400 både er allerede i mål i Silverrudder.

Af Troels Lykke |

Silverrudder tegner foreløbig til at være en bragende succes, med halvdelen i mål allerede, da der var frisk vind ved Fyns Hoved, da feltet ankom for en halvvind i Storebælt og skulle svinge til bagbord.

Og i nat har sejlerne også haft god vind på omkring 6 m/sek.

- Det var dog kun Dragonfire med Jens Quorning, der kom igennem Lillebælt i medstrøm, mens hovedfeltet skulle kæmpe i modstrøm, siger stævnleder Ole Ingemann til minbaad.dk.

Champagne klokken tre

Han måtte op og drikke champagne klokken tre i nat, da Jens Quorning var første båd i mål i sin 28 fods trimaran.

- Jeg troede jeg skulle sove længere, men Jens kom hurtigt i mål og slog rekord, siger Ole Ingemann, der arbejder i døgndrift. 

Næsten 100 frivillige arbejder for Svendborg Amatør Sejlklub, for de 411 sejlere.

Black Marlin, der var forventet at komme nummer et eller to, udgik denne gang med en defekt i storskødevogn.

En anden båd, en tysk træbåd måtte også udgå med ødelagt ror. Han blev slæbt ind i Bogense havn af Søværnet. Sejleren var ifølge vores oplysninger, rystet efter hændelsen.

Mast for høj til lavbro

Men det var en yngre X-79-sejler ikke, selvom han havde god grund til det. Tyskeren ville sejle kortest mulig vej, så han sejlede under Storebæltsbroens vestbro helt inde ved land og klippede masten ved salingshornet.

- Han troede broen var højere, han sejlede tilbage til Svendborg og er sejlet hjem nu. Han er ved fint mod og vil sejle med igen næste år, men vil runde broen længere ude hvor den er højere, siger Ole Ingemann.

Flere sejlere havde svært ved at komme ind over linjen, da der var modstrøm og ingen vind, men så kom vinden og måldommerne kom på overarbejde. Foto: Ole Ingemann

Se resultatliste fra Silverrudder

content-loader
content-loader
content-loader