Gå til hoved-indhold
Selko, Petersen og Knude skal ta førsteplads i dag for at vinde og nordmand skal blive nummer 5, så er der dansk guld i hus. Foto: Per Heegaard/KDYKapsejlads
Selko, Petersen og Knude skal ta førsteplads i dag for at vinde og nordmand skal blive nummer 5, så er der dansk guld i hus. Foto: Per Heegaard/KDY

Selko sejler om 5.5 meter guld i dag

Bo Selko, Michael Petersen og Rasmus Knude er på sølvplads ved 5.5 m-VM i Skovshoved, fire point efter guld og 4 point foran bronze. - Vi vil sejle frit, siger Knude til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Den slanke, smukke 5.5 mR, der har en helt særlig måleboks-regel gør den spektakulær, der er nemlig et råderum til design.

Derfor bruges der meget tid, penge og kræfter på båden fra 1949, der sidst var olympisk i 1968, fortæller 5.5 meter klassen.

Michael Petersen, den danske ejer fra Skuldelev, gjorde det dog enkelt, han købte båden, der før havde vundet VM. 

Og indtil videre går det godt på det enlige danske hold, efter af den anden danske New Nordic 5.5 meter ikke blev klar til VM, som KDY holder i andledningen af deres 150 års jubilæum.

Norske verdensmestre i front

Bo Selko er rorsmand for Michael Petersen og Rasmus Knude. De har endnu en førsteplads til gode, men de har sat stabile placeringer ind som nummer 13, 8, 6, 3, 2, 4 og 3 i det 35 både store felt, viser resultatlisten

En norsk båd fører, med den danske lige efter med fire point, men mandskabet kan ikke slappe af når starten går i dag fredag klokken 11 på Øresund, for de er kun fire point foran bronzeplads og fem point fra en fjerdeplads, viser resultatlisten.

- Det har været et super stævne indtil videre, første sejlads var dog i meget let og meget springende vind. Vi håber at kunne sejle frit i dag, vi har god fart og højde i båden, siger Rasmus Knude.

De kan sejle på os i dag

Vi når også lige at fange Bo Selko her til morgen.

- Jeg har en god mavefornemmelse, men vi har kun een sejlads og det bliver meget svært, den norske båd kan nemlig højst blive nummer to samlet, så de kan reelt sejle på os i dag. Det norske hold (med rorsmand Kristian Nergaard, red.) er regerende verdensmestre i 5.5 meter og har vundet Gold Cup 8 gange, de er tidligere Soilng-sejlere, men vi slog dem i Gold Cup i lørdags. Hvis vi vinder i dag og de bliver nummer 5 så er vi verdensmestre, siger Bo Selko, der er helt ny i 5.5 meter klassen.

 

I lørdags vandt holdet Gold Cup, hvor 8 både fra 8 nationer stillede op. Fra venstre ses Hans Toft, borgmester i Gentofte, Bo Selko, Michael Petersen og Rasmus Knude. Foto: Per Heegaard/KDY

content-loader
content-loader
content-loader