Gå til hoved-indhold
Selko og mandskab sejlede 5. plads hjem i dag. Det rakte til en samlet sølvplacering. Foto: Per Heegaard/KDYKapsejlads
Selko og mandskab sejlede 5. plads hjem i dag. Det rakte til en samlet sølvplacering. Foto: Per Heegaard/KDY

Selko tog sølv i 5.5 m - nu sælges båden

Bo Selko, Rasmus Knude og bådens ejer, Mikael Petersen, kunne ikke fravriste VM-sejren fra de norske regerende 5.5 meter verdensmestre. Petersen er nu færdig med 5.5-m projektet.

Af Troels Lykke |

Rorsmand Bo Selko fra KDY skulle stå tidligt op på hjemmebane, hvis han i dag skulle have vundet VM, efter kun et år i 5.5 meter klassen.

Og det lykkedes da heller ikke for den 48-årige sejler, der var fire point bagud før sejladsen fredag.

Holdet kom nemlig ikke godt fra start i dagens eneste og sidste sejlads ved VM ud for Skovshoved i flot sejlervejr, viser Per Heegaards billeder fra finaledagen.

- Vi kom afsted i anden række med den norske båd til luv og første gang vi vender, slår nordmændene på os, og det bliver de ved med, også så de tog vores vind, og ved første mærke er vi nummer ti ved krydsmærket, men vi får os sejlet op på en fjerdeplads i mål. På et tidspunkt var vores sølvmedalje truet, da båd fra Bahamas fører og vinder sejladsen, siger Bo Selko, der har været tilfreds med sølv, efter kun et år i klassen.

- Nordmændene var stærke, de fortjente at vinde, men vi er glade for vi slog dem i Gold Cup, der siges at være sværre at vinde end selve VM, siger Bo Selko.

Båden sælges - ny koster 3,5 mio. kr.

Ejer af den danske 5.5 meter, forretningsmanden Mikael Petersen var godt tilfreds med sølvet, forklarer han til minbaad.dk.

- Vi skulle have haft en gave fra himmelen hvis vi skulle have vundet VM over nordmændene, siger Mikael Petersen, der nu sælger sin 5.5 meter til en tysk sejler.

Prisen vil han ikke oplyse, men han fortæller at en ny koster op mod 3,5 mio. kroner, mens gode brugte koster fra 100.000 euro.

- Det har været en fantastisk projekt, vi har kørt 30.000 km på et år med båden og nu har jeg kun min ældre 5.5 meter tilbage, den vil jeg sejle tursejlads med i Roskilde Fjord, siger ejeren.

Resultatlisten

Dansk 5.5 meter sølv. Selko og co. ses til højre. Foto: Per Heegaard/KDY

De danske sølvvindere. Fra venstre: Petersen, Knude og Selko. Foto: Per Heegaard/KDY

De norske verdensmestre. Foto: Per Heegaard/KDY

content-loader
content-loader
content-loader