Gå til hoved-indhold
Fra venstre ses rorsmand Bo Selko, ejer af båden Mikael Peteren i midten, mens Rasmus Knude ses til højre foren 5.5 meteren. Foto: Marie-Louise Bjerl NielsenKapsejlads
Fra venstre ses rorsmand Bo Selko, ejer af båden Mikael Peteren i midten, mens Rasmus Knude ses til højre foren 5.5 meteren. Foto: Marie-Louise Bjerl Nielsen

Historisk dansk sejr i 5.5 meter Gold Cup

Otte 5.5 metere fra otte nationer kæmpede om Gold Cup på Øresund. For første gang siden pokalen blev indstiftet i 1919 vandt danskere, nemlig Selko, Petersen og Knude. Nu sejles VM.

Af Troels Lykke |

Formatet til 5.5 meter Gold Cup, der sluttede i lørdags med en brag af en fest hos KDY, er specielt på flere måder.

For det første må der kun stille en båd op fra hver nation, og for det andet så er sejladserne specielle på den måde, at kun dem der får førstepladser, får lov til at fortsætte.

Og det hold der først har tre førstepladser har vundet Gold Cup.

Og tre førstepladser tog rorsmand Bo Selko, tidligere Ynglinge og H-båds-verdensmester, tidligere sejlmager og i dag professionel sejler. Han havde gasterne Mikael Petersen og Rasmus Knude med. 

Ny båd og vintertræning virkede

Ejeren af båden Mikael Petersen købte tidligere i år en lynhurtig 5.5 meter i Tyskland. Båden havde før vundet VM.

Derudover har holdet vintertrænet jævnligt og været til stævner i år i Schweiz, Holland og Italien.  Og det gav pote ved Gold Cup. Til sidst var der tre nationer Danmark, Frankrig og Norge, der var i finalen, alle havde haft en førsteplads.

- Det blev en kamp mellem Norge og os, vi havde halvanden times matchrace, men på et tidspunkt splitter vi på kryds og går efter mere vind og får det, og vi er 50 meter i mål før nordmændene og dermed nåede vi op på tre førstepladser. Vi havde rigtig god fart i båden, forklarer gasten Rasmus Knude til minbaad.dk.

Lige nu sejles VM i 5.5 meter klassen og det danske hold er på en samlet 9. plads i stævnet, der slutter på fredag ud for Skovshoved Havn. 

New Nordic 5.5 meter blev ikke klar

Der sejler kun en dansk 5.5 meter, da den anden danske 5.5 meter New Nordic 5.5 meter, bygget af Johan Joensen og Jørgen Jensen ikke nåede at blive klar til VM.

Dobbelt OL-guldvinder og tidligere America's Cup-sejlerJesper Bank har ikke været en del af projektet siden april, fortalte han i Rio til minbaad.dk.

Selko, Petersen og Knude ses her i deres 5.5 meter.

Sådan ser Guldpokalen ud fra 1919, der for første gang er på danske hænder. 

content-loader
content-loader
content-loader