Gå til hoved-indhold
Tur
Henrik binder vores flopper-stoppers fast på ny. Foto: Signe Storr

Signe fortæller om Bahamas’ bedste brød

Det brød vi købte, var et hvidt brød med en kokos og sukkerblanding i midten. Det står nok ikke øverst på listen over ernæringsrigtigt mad, men det smager fantastisk!

Af signe Storr, Bahamas |

Størstedelen af Bahamas’ befolkning bor enten i Nassau eller Freeport, mens resten bor i små bosættelser spredt ud over Bahamas. I Exumas-øgruppen er der en håndfuld af disse bosættelser, og jeg bliver altid imponeret over, hvor organiserede de er.

Selvom der ikke bor meget mere end et par hundrede mennesker i de største, så kan man alligevel finde en lille træbygning, hvor der står post office eller en lokal politistation.

Selv i Little Farmers Cay, der er en lille ø, kun 5 km lang og med små 60 indbyggere, har de en politibil. Jeg ved godt nok ikke, hvor de kører hen, eller hvem de vil køre efter, for det lille øsamfund virker meget stille og fredeligt.

Fandt politi og fængsel ved skolen

I Exumas’ næststørste bosættelse, Black Point, fandt vi også en lille politistation og endda et fængsel, som meget præventivt er placeret ud til byens hovedgade lige over for skolen.

Og det var lige før, at vi havde brug for det lokale politis ekspertise, da vi en morgen opdagede, at vores flopper stoppers var væk.

Kunne knuden have løsnet sig, så de var faldet i vandet? Nej, det mente Henrik var umuligt! Han havde meget omhyggeligt bundet to dobbelt halstik – måske det var en misundelig cruiser, der have sneget sig forbi om natten og bundet dem af?

Vi havde også en ulåst gummibåd liggende samt paddle board og kajak på dæk, men der var åbenbart nogen, der udelukkende havde udset sig vores flopper stoppers.

Det tog os dog ikke lang tid, før vi fandt dem på bunden lidt væk fra båden, men jeg mistænker stadig Henrik for at tvivle på, at det virkelig var hans knuder, der var gået op!

Der er to gode grunde til at tage til Black Point, ud over at politiet er ganske nær, hvis kommer man i flopper-stopper-vanskeligheder: For det første har de sandsynligvis Bahamas’ bedste vaskeri.

Ud over et stort antal nye vaskemaskiner og tørretumblere, så kan du samme sted købe miss Idas hjemmelavede gulerodskage, og hun kan også klippe dit hår, mens du venter på dit vasketøj. Samtidig har hun et glimrende wifi, hvilket altid virker som et fluepapir for cruisere.

Men endnu vigtigere udmærker Black Point sig ved at have Bahamas’ bedste brød, som blot benævnes Lorraine’s mom’s bread. Lorraine har en cafe i byen, og bag hendes cafe bor hendes mor.

Lækkert brød

I sit eget køkken bager Lorraines mor hver dag et antal lækre brød, som vitterlig går som varmt brød.

Der er ingen skilte, der viser vej til Lorraines mor, og når man spørger om vej, bliver man peget hen imod et privat hus og får at vide, at man bare skal gå ind. Det føles lidt som en indtrængen, men indenfor står Lorrianes mor i sit køkken og bager og sælger sine brød over køkkenbordet.

Man kan få flere forskellige slags brød, men det, vi købte, var et hvidt brød med en kokos og sukkerblanding i midten.

Det står nok ikke øverst på listen over ernæringsrigtigt mad, men det smager fantastisk! Vi blev en dag ekstra i Black Point, bare så jeg kunne få et par ekstra brød med på turen videre. Så velforsynet med hvidt kokosbrød, har vi nu sat kursen videre nordpå.

Signe

Lorraines mor foran dagens første brød i sit køkken. Fotos: Signe Storr

Det er ikke til at se det, men herinde finder man Bahamas’ bedste brød.

 

Detentionen i Black Point ved siden af politistationen.

Det bedste vaskeri i Bahamas – og med en fremragende udsigt.

content-loader
content-loader
content-loader