Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen går i aktion på tirsdag på Bahamas, der ligger 45 minutter med fly fra Miami. Minbaad.dk er med på banen igen i år. Foto: World Sailing

Jonas Høgh-Christensen nu i Starbåd i Caribien

I hvert fald under Star Sailors Leauge på Bahamas, hvor der sejles om 200.000 dollars. OL-sølvinderen er inviteret, sammen med 38 andre OL-vindere. Minbaad.dk er med.

Af Troels Lykke |

Jonas Høgh-Christensen kaster sig nu ud i Starbåds-sejlads. Det sker i Nassau på Bahamas, hvor 25 mandskaber fra 17 nationer kæmper i Star Sailors League finalen, der hvert år foregår på den eksotiske ø.

En af dem som sejler med er Jonas Høgh-Christensen, der skal sejle med en irsk Starbåds-sejler, der var til OL i 2008.

- Jeg håber min gast Stieve (Milne) kan sætte båden op og få farten, vi skal træne søndag og mandag, før vi starter stævnet på tirsdag. Det skal nok blive sjovt. Det er en ære at blive inviteret, det må være en fejl, siger 36-årige Jonas Høgh-Christensen og griner.

Blev far for 11 dage siden

Og smile det gør sejleren for tiden, for han blev far til en pige for 11 dage siden.

Mor og datter bliver dog hjemme i Danmark, forklarer KDY-sejleren til minbaad.dk i fredags, før han tog afsted lørdag mod Bahamas.

Danskeren skal nok få sin sag for, han har nemlig kun sejlet Starbåd en enkelt gang i Hellerup med Mik-Mak, der før har været gast for Jonas' Jens Christensen, der var til OL i Starbåd i 80erne.

Nu skal Jonas kæmpe mod enkelte af dem som hans far mødte i Starbåden. I det hele taget bliver det noget af et felt.

Hjælp fra vennen Holm

Blandt andet med OL-guldvindere Jochen Schumann, Robert Scheidt og Torben Grael. Faktisk er der hele 39 medaljetagere med blandt de 50 sejlere.

- Jeg har ud over sejlturen med Mik Mak i Hellerup også fået et par tips fra min ven Nicklas (Holm, der var til OL i Starbåd i 2004, red.) , siger Jonas Høgh-Christensen.

Den danske gast Claus Olesen sejler også med i Star Sailors Leauge. Han sejler med Hobert Merkelbach. 

Minbaad.dk lander i Nassau mandag aften og er der frem til finalen på lørdag.

Der er fri pump på Bahamas i Starbåde-klassen for at gøre bådtypen mere sporty at sejle og se på. Der sejles finale lørdag.

content-loader
content-loader
content-loader