Gå til hoved-indhold
Havne
Havne
Havne
Havne

55 havne havde "Vild med Vand"

Lokalt bæres projektet af frivillige kræfter i de 55 havne, der har dedikeret sig til at invitere til åbne vand-aktiviteter. Næste år er havnens dag 10. juni.

Af Troels Lykke |

For godt et år siden søsatte Dansk Sejlunion og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, FLID, projektet ”Vild med Vand”, som støttes af Nordea Fonden med 8 mio. kroner.

Projektets formål er vække maritime drømme via aktiviteter og gode oplevelser på havnen og havet for et bredt udsnit af befolkningen, fortæller sejlsport.dk

Lokale kræfter løfter i flok

I ”Vild med Vand”-projektet mobiliseres lokale kræfter, der i udvalg bestående af havnens interessenter skaber fundamentet for aktiviteter og oplevelser.

En stor del af de lokale udvalg har i den seneste tid deltaget i workshops med henblik på at være klar til at invitere befolkningen ind til flere aktiviteter på de danske havne fra foråret 2017.

”Vild med Vand”-projektlederne Lone Burchardt og Christian Steffensen udtrykker begejstring for energien i de lokale udvalg, hvor ikke mindre end godt og vel 90 repræsentanter har deltaget i workshops i henholdsvis Fredericia, Aalborg, Helsingør og Roskilde gennem den seneste tid – en deltagelse, der tegner godt for de næste tiltag i projektet:

Projektleder for Vild med Vand, Lone Burchardt fortæller: ”Det er at fantastisk at afholde workshops, hvor deltagerne er så aktive. Der var stor passion for Vild med Vand-projektet blandt de fremmødte, og det tegner godt for projektets fremtid”.

Temaer for workshops i stærk kombination

Erfaringerne fra projektets første sæson og begrebet ”Frivillighed” var blandt andet temaer på de netop afholdte workshops for de lokale Vild med Vand-udvalg – en kombination, som ser ud til at udvikle projektet i 2017, fortæller projektleder for "Vild med Vand", Christian Steffensen:

”Kombinationen af information om projektet, erfaringsudveksling mellem deltagerne og temaet ’frivillighed’ ser ud til at være en god model i forhold til at udvikle videre på første sæsons gode erfaringer. Vi kan se på deltagernes tilbagemeldinger, at de har haft stort udbytte af workshoppen – og det er vigtigt for os for at holde fremdrift i projektet”.

Havnens dag 10. juni 2017

Udover flere workshops for ”Vild med Vand”-udvalgene til foråret er et af projektets store milepæle Havnens Dag, der i 2017 afholdes lørdag d. 10. juni. I 2016 var der ca. 60.000 gæster til Havnens Dag på de daværende 41 deltagende Vild med Vand-havne.

content-loader
content-loader
content-loader