Gå til hoved-indhold
- Lørdag den 10. juni er et rigtig godt sted at starte, fordi man gratis kan prøve lidt af alt det, der sker på en havn, siger Camilla Ottesen. PR-fotoHavne
- Lørdag den 10. juni er et rigtig godt sted at starte, fordi man gratis kan prøve lidt af alt det, der sker på en havn, siger Camilla Ottesen. PR-foto

100.000 forventes til Havnens dag

Lørdag 10. juni slår flere end 70 havne i Danmark dørene op og serverer en overflod af gratis prøvesmagninger på det maritime liv. TV-vært er ambassadør.

Af Troels Lykke |

Gæster i de mange havne kan på dagen få smagsprøver på alt det, der er sjovt på og i vandet og på havnen. 

Nogle havne tilbyder krabbevæddeløb, Stand Up Paddle og kajak- eller jollesejlads, mens andre havne byder på noget helt nyt som eksempelvis undervandsjagt. Der er naturligvis også mulighed for bare at nyde musik og det maritime liv på kajkanten. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Vild med Vand.

Havnens dag løber af stablen lørdag den 10. juni og der er masser af aktiviteter for både børn, voksne og alle midt imellem -  for havnen er for alle.

Over 100.000 besøgende

Der forventes i år, at flere end 100.000 besøgende vil gøre brug af de mange gratis tilbud. Danskerne er nemlig på dagen inviteret ned i den lokale havn, hvor man gratis kan deltage i alt fra kølbåds-sejlads til kajakpolo og fiske-konkurrencer og meget mere.

Der er forskellige tilbud på havnene og i alt ca. 1000 aktiviteter at vælge imellem og man kan på vildmedvand.dk se hele listen over de mange gæstfrie havne - og læse mere om, hvad de enkelte havne tilbyder.

Der deltager havne i hele landet og foreninger, klubber og forretningslivet på de enkelte havne har sat alle sejl til for at give gæsterne en smagsprøve på det maritime liv og de maritime drømme, der dagligt udleves i de danske havne. 

Årlig begivenhed

Havnens Dag er en ny årlig begivenhed, arrangeret af Vild med Vand-havnene, som en del af deres engagement i projektet Vild med Vand. Det er Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne i Danmark, FLID, der med deres projekt Vild med Vand står bag den store dag.  

Sidste år deltog over 40 havne i arrangementet og mere end 60.000 danskere slog vejen forbi den lokale havn på dagen. I år er successen vokset sig dobbelt så stor og over 70 havne deltager nu i den store dag. Derfor forventer arrangørerne flere end 100.000 gæster på den begivenhedsrige dag.

Kendt TV-vært

TV-vært Camilla Ottesen er Vild med Vand-entusiast og ambassadør for Havnens Dag:

"Jeg vil både personligt og som ambassadør for Havnens Dag opfordre alle til at gøre meget mere brug af de danske havne. Lørdag den 10. juni er et rigtig godt sted at starte, fordi man gratis kan prøve lidt af alt det, der sker på en havn. Lige fra at fange en krabbe med sine børn til at komme ombord på en båd og få sig en snak med en lokal skipper om sejlerlivet. Man kan i dag finde både dele-både, padlesurfing, kurser og et maritimt liv, der er mere tilgængeligt end nogensinde før. Flere end 80 havne planlægger en masse fantastiske begivenheder den 10. juni og det er bare at gøre brug af de mange muligheder på dagen", siger Camilla Ottesen.
content-loader
content-loader
content-loader