Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
BB 10 meterne møder blandet andet op i Juelsminde. Foto: Troels Lykke

DM og klassemesterskab i Juelsminde for 6 bådtyper

En klub stikker til august fingeren i vandet for at mærke strømmen, når BB 10m, Scan-kap 99 og Ylva holder DM, mens Luffe 37, X 99 og X 332 sejler klassemesterskab, forklarer Allan Jensen.

Af Troels Lykke |

Juelsminde Sejlklub prøver i år at afholde et Super DM fra 18. til 21. august i samarbejde med en del specialklubber.

Allan Jensen fra den østjyske sejlklub forklarer her i en blog om tiltaget.

Det er et forsøg på at udvikle DM for de specielle klassebåde. Forventningen er at kunne afprøve afholdelsen af DM under en anden form, som måske på sigt kan udvikles. Klassebådene BB 10m, Scan-kap 99 og Ylva forventes at kunne afholde DM på samme bane, men med forskellige starter. Rammerne skal være festlige, hvor hele Juelsminde havn og by dresser op til en stor og fornøjelig fest.

Selve sejladserne bliver dybt seriøse, men stiller lidt større udfordringer til deltagerne end tidligere, da to andre bådklasser også er deltagere på banen. Tilmeldingerne er godt i gang, men det er stadig muligt at tilmelde sig via www.juelsmindesejlklub.dk, hvor også de praktiske ting vedrørende ophold og sejlads kan ordnes.

Klassemesterskaber for tre andre bådtyper

Mindst lige så spændende er tiltaget i samarbejde med de andre specialklubber Luffe 37, X 99 og X 332. Her forsøges at afholde en form for klassemesterskab, godt nok planlagt som afviklet i form af en lokal distancesejlads.

Hvis interessen for klassemesterskabet viser sig at være stor nok, er der måske basis for fremover at udvikle et kapsejladsmiljø til et regulært banemesterskab, måske hvor flere klasser sejler på samme bane under samme arrangement – visionen kunne være at udvikle en ny form for DM?

Andre mindre bådtyper

Det kunne måske få andre mindre bådklasser på banen til afholdelse af en form for klassemesterskab eller DM, enten i fællesskab eller i hver klasse for sig. Mulighederne er ikke kun kapsejlads på bane.

Hvis nogle specialklubber ønsker en anden form for mere familievenlig sejlads, er der jo også muligheder for distancesejlads, gps-geofinder sejlads og mange andre former for sjov sejlads.

Hvorfor lige i Juelsminde Sejlklub?

Juelsminde Sejlklub har i de sidste par år været i en rivende udvikling med alt lige fra vinterbadning, kajak, roning, paddles, surfere med DM, EM og VM og andre forskellige former for sejlads.

Undtaget er dog kapsejladsmiljøet. For over 10 år siden var der et større arrangement for kapsejlads i klubben, men siden har der været meget stille på det område. Enkelte både har forsøgt sig på kapsejladsbanerne, men det har været meget afhængig af enkelte private bådejere. Mange af klubbens gode kapsejlere har deltaget på andre både fra andre sejlklubber. 

Juelsminde Sejlklub er en sovende kæmpe med mere end 900 medlemmer. Nu skal det afprøves om klubben kan komme tilbage på banen med afholdelse at stævner – og ikke mindst få et kapsejladsmiljø tilbage, gerne med et sejlsportsligahold – og tiltrække flere aktive deltagere i kapsejlads, både unge og andre – så klubben igen kan mærke strømmen? 

Det fortæller Allan Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader