Gå til hoved-indhold
Pro-skipperne Victor Fuglsang og Jonas Foged Larsen lader Oure-flaget blafre over Atlanten. Foto: Oure Sport og Performance / privatKort Nyt
Pro-skipperne Victor Fuglsang og Jonas Foged Larsen lader Oure-flaget blafre over Atlanten. Foto: Oure Sport og Performance / privat

Nyuddannede Pro-Skippere sejler XP50 over Atlanten

For en måned siden afsluttede de første otte sejlere Pro-Skipper-uddannelsen hos Oure. Nu sejler halvdelen af holdet 50-fods båd fra Cap Verde til St. Martin.

Af SØREN STIDSHOLT NIELSEN, FYNS AMTS AVIS, SØSIDEN |

"Glædelig jul" kunne der sagtens have stået på det kun få dage gamle snapskud herover. Billedet er knipset på Atlanterhavet, og som det skimtes, er rorgængeren i styrbord side iført nissehue. Sammen med sin makker holder styrenissen O-flaget for sydfynske Oure Sport & Performance.

XP50 over Atlanten

Billedets to unge rorgængere, Victor Fuglsang og Jonas Foged Larsen, er på det første hold af nyuddannede proskippere fra Oure-skolerne.

Sammen med to andre fra proskipper-holdet, Signe Charlotte Kock Andersen og Siw Terp Jørgensen fik de afprøvet deres nyerhvervede færdigheder med en opgave for danske X-Yachts i Spanien: Sejl en XP50-sejlbåd fra Cap Verde til St. Martin. Altså, kryds Atlanten i en 50 fods sejlbåd!

De nyudklækkede Oure-proskipperne er meldt velankommet til Caribien - ovenikøbet tidsnok til at kunne nå hjem til en kold, dansk jul.

- Det var en fantastisk sejlads. Virkelig en fed oplevelse, siger Signe Charlotte Kock Andersen til Fyens.dk. I forbindelse med sit ophold i det sydfynske, har Signe Charlotte Kock Andersen også virket som instruktør i Thurø Sejlklub.

Job i eksotiske farvande 

Oures proskipper-uddannelse er en overbygning af højskolens Danmark Rundt-sejlerkursus i foråret og sommeren. Dette første proskipper-hold med otte tilmeldte startede i juli og kørte i 20 uger.

I kurset udbygges elevernes færdigheder i bl. a. teamwork, ledelse og sikkerhed med henblik på at føre charter-sejlbåde i fx Middelhavet og Caribien.

Chancen for efterfølgende job er stor i kraft af Oures samarbejde med et af verdens største charterskipper- bureauer, QuaterDeck. Oure-lederen kan allerede berette om job i eksotiske farvande til flere af de nyuddannede som sejlskippere.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader