Gå til hoved-indhold
Otte danske skippere står klar til at indtage de internationale farvande. Foto: OureKort Nyt
Otte danske skippere står klar til at indtage de internationale farvande. Foto: Oure

Danske skippere eftertragtede i det internationale sejlermiljø

Otte nye Pro-Skippere er efter 20 uger på Oure klar til at arbejde som professionelle sejlere. Som andre danske skippere er de vellidte i Yachting-industrien.

Af Sara Sulkjær |

30. juli startede otte sejlere på den helt nye Pro-Skipper uddannelseOure Højskole. En uddannelse, som har til formål at løfte sejlernes niveau fra at være dygtige sejlere til at være professionelle, som kan begå sig i et internationalt miljø. 

For at gøre sejlerne klar til at agere som professionelle skippere bygges der videre på de færdigheder, som deltagerne har fået på kurset Danmark Rundt.

Foruden de faglige kompetencer arbejder Oure Højskole ligeledes med sejlernes færdigheder inden for ledelse, teamwork og sikkerhed. Kompetencer, som gør de danske skippere særligt eftertragtede.

Højt niveau af social intelligens 

Oure Højskole har blandt andet samarbejdet med QuarterDeck, som glæder sig til at tage imod de nye skippere: 

- Skandinaviske skippere, og særligt de danske, er særligt eftertragtede internationalt, fordi de er dygtige sejlere og har et meget højt niveau af social intelligens samt stort fokus på sikkerhed. Med det nye samarbejde med Oure Højskole får vi nogle sejlere i verdensklasse, og vi glæder os til at skulle sejle med dem fremover, fortæller Peter Savnik, kontaktperson for QuarterDeck i Danmark.

QuarterDeck er et af verdens største bureauer for professionelle skippere og hostesses, der i 2016 har haft mere end 500 skippere og hostesses fra hele verden udsendt til Kroatien, Grækenland, Italien, BVI, Thailand, Brasilien og flere andre steder.

Samarbejde vigtigt 

For sejlerne fra Oure er det tætte samarbejde med ledende aktører i industrien vigtigt, hvilket lederne ligeledes lægger fokus på: 

- For Oure er det særligt vigtigt, at vi har en tæt kontakt til industrien, således at vi kan målrette vores uddannelse efter den efterspørgsel, som industrien mangler, fortæller kursusleder, Jesper Henriksen, i en pressemeddelelse. 

- Samtidig er det utroligt vigtigt for os at have en uddannelse af høj kvalitet, og det er vores nye samarbejdspartnere med til at bekræfte os i, at vi gør, fortsætter han. 

De færdiguddannede sejlere står nu med en billet ind i en verden, hvor de kan rejse rundt og lave det, de elsker, nemlig at sejle. Yachting-industrien findes i nærmest alle eksotiske afkroge af verdenen, hvilket betyder, at det næsten hele året er højsæson forskellige steder. 

Du kan følge de nye Pro-Skipperes færden på Facebook her

Eksamensbriefing i Kroatien for 22 sejlere fra hele verden. Foto: Oure

content-loader
content-loader
content-loader