Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Selve sejladsen ligner det, man kender fra sejlsportsligaen, hvor der er små intense baner.

Nyt ræs i J/80 - uden egen båd

Øresundsklubberne Nivå Bådelaug, Helsingør Sejlklub, KDY og Tårbæk Sejlklub giver ny mulighed for kapsejlads i maj i Nivå i J/80 Liga Cup. Stævnet er åbent for alle.

Af Troels Lykke |

Nyt format skal prøves af de fire sejlklubber. Sejladsen foregår 7.-8. maj og kaldes J/80 Liga Cup.

Her kan du stille op til stævne i J/80 sportsbåde uden at skulle komme med egen båd, for klubberne stiller bådene til rådighed – du skal blot samle et hold med en besætning på 4 og tage sejlertøjet med.

Selve sejladsen ligner det, man kender fra sejlsportsligaen: Der sejles mange korte, intensive sejladser på baner tæt ved land, så det er hurtigt og spændende – og let for tilskuere at følge dysterne. 6 hold sejler ad gangen, og nye hold kommer ud i RIB-både og bytter plads på vandet efterhånden.

”Vi synes det er spændende at være med til” siger Mikael Lohmann-Jørgensen, formand i Helsingør Sejlklub, der for nylig har købt to J/80’ere til klubben.

Alle hold skal sejle i alle både

Meningen er, at alle hold skal nå at sejle alle både – og dyste mod alle modstandere, så vilkårene bliver så ens som muligt, også selv om der skulle være en lille forskel på bådene. Så det er virkelig anderledes, sjov  og krævende kapsejlads.

”Vi sejler også de korte baner til vores vintersejladser”, udtaler kapsejladschef i Nivå Bådelaug, Christian Caspersen, ”og det er blevet populært blandt deltagerne fra Øresundsklubberne at sejle, fordi det giver meget boathandling og ofte tætte og spændende sejladser”. 

Stævnet er åbent for alle, der er medlem af en sejlklub under Dansk Sejlunion – og som kan stille med en besætning på 4. Prisen for deltagelse er tilmed meget rimelig og inkluderer forplejning.

Der er dog kun plads til de første 18 hold, så skynd jer at gå ind og meld jer til på www.nivaabaadelaug.klub-modul.dk

content-loader
content-loader
content-loader