Gå til hoved-indhold
Småbåde
Michael Kreuz i frisk trav i sin nyindkøbte Ryds 535 Big Fish

Beretning fra en førstegangskøber

Valg af båd er altid en afvejning af behov og økonomi - vi har mødt Michael Kreuz, der har valgt sin første rigtige båd, og han fortæller om årsagerne til at han valgte lige netop denne båd

Af Jan Kreuz |

Mange fiskere når på et tidspunkt til det stadie hvor beslutningen om at ville eje egen båd, bliver en realitet. Dernæst melder et hav af overvejelser sig:

Hvad bliver bådens primære formål?

Tro imod det, hvilken båd passer så bedst til det formål?

Hvilket budget har jeg til det og hvad med ekstraudstyr?

Hvad må bilen trække?

Motorbaadsnyt har været i kontakt med Michael Kreuz, der med indgangen til denne sæson havde besluttet sig for at erhverve sig en båd - forud var gået mange år som å- kyst og søfisker samt gast i forskellige småbåde på havet.

Bådens primære formål var fiskeri på havet, primært fjorde og Storebælt og på en stille dag et par enkelte dyster med trollingfiskeriet ved Møn.

Efter et længere afsøgning af forskellige bådtyper på det danske brugtmarked, faldt valget på en Ryds 535 Gig Fish ud fra at størrelsen er til at 1 mand kan tumle båden alene, der er en fin plads til kastefiskeri, let planende og derved brændstofminimerende samt at der er en fin kabine, der rummer mulighed for overnatning.

På motorsiden har den nykårne skipper valgt en Mercury 60EFI, som størrelsesmæssigt også rammer max-anbefaling for båden. Kravet var en 4-takts med indsprøjtning.

Båden skulle være sikker at sejle i, derfor glæder Michael sig over det enormt høje fribord samt at budgettet rummede mulighed for at erhverve sig en god VHF-radio samt et Multi-instrument (EliteTi-5 fra Lowrance), der rummer både søkortplotter og ekkolod.

Budgettet gav desuden mulighed for indkøb af een af de nye TotalScan transducere, der giver både traditionel 83/200 khz frekvens, Medium og High Chirp, StructureScan både som Sidescan og Downscan.

 

Som det ses af billedet, har Ryds 535 BF et rummeligt agterdæk, og bagtil kan den store hynde og tillægsplader i hjørnerne fjernes, således at tilgangen til ræling og eventuelle fiskestænger og downriggere optimeres.

 

 

content-loader
content-loader
content-loader