Gå til hoved-indhold
Landmark 43 ejet af Thomas Lund Hansen og styret af Chris Nørgaard fra KDY var først i mål, de slog en Frost 38 efter tæt kamp. Kryds fra Møn til Helsingør var Landmark 43 bedre til, fortæller Jacob Frost fra Faaborg.Kapsejlads
Landmark 43 ejet af Thomas Lund Hansen og styret af Chris Nørgaard var først i mål, de slog en Frost 38 efter tæt kamp. Kryds fra Møn til Helsingør var Landmark 43 bedre til, fortæller Jacob Frost fra Faaborg.

Landmark 43 fra Kerteminde først i Sjælland Rundt

Første båd i mål i nat kl. 00.44, efter 32 timer og 44 minutter, var Landmark 43, der havde kæmpet med en Frost 38, der var 53 minutter efter. Flere både udgået efter vindstille. Interview med vinder.

Af Troels Lykke |

Første båd, en Landmark 43 fra Kerteminde, var første båd over mållinjen.

"Min Idè" gik over målstregen kl. 00.44.22 med skipper Chris Nørgaard ved roret, hvor ejeren Thomas Lund Hansen ikke  var en del af mandskabet. (Han var på job for at tjene penge til at holdet kunne stille op:-)

Den 12 mand store besætning havde tilbagelagt mere end 230 sømil på 32 timer og 44 minutter.

Det giver en gennemsnitsfart på den pæne side af 7 knob.

"Min Idé" lå i spidsen det meste af turen rundt, så mandskabet har arbejdet hårdt og og koncentreret for at holde distancen til de bagvedliggende både. Stort tillykke med titlen "Første båd rundt, fortæller Sjælland Rundt-ledelsen fra Helsingør.

- Vi startede stort set ved siden af Frostboksen og fulgtes pænt af til Gilleleje. Derefter tog de fra med genakker vs. vores asymetiske spiler og der var de ca. 20 minutter foran ved Snekkeløbet. Derefter satte vi jagten ind med et meget langt spiler / code-ridt helt frem til Hestens Hoved ved udgangen af Grønsund. Efter Møns klint fik vi vinden i mod og der er Landmarken en smule hurtigere hvilket var vores held og lykke, fortæller Chris Nørgaard, skipper på Landmark 43

Hurtig, men våd tur

- Det var en virkelig hurtig tur på lidt over 32 timer, men den vådeste nogensinde. Vi havde regn fra kl 03.30 fredag morgen til vi gik i mål. CREW YOU! teamet arbejde som sædvanligt ultra seriøst og specielt blev speederen holdt i bund om natten, hvor vinden i lange perioder lå på den gode side af 20 knob. Og Frost 38eren (styret af Kim Haugaard og Jakcob Frost) gav ret hård mod modstand, de er gode, fortæller Nørgaard, der da også blevet slået på DH af Frost 38.

Helsingør Sejlklub fortæller også at 25 sejlere er udgået af  årets sejlads. Regn og mangel på vind har fået sejlerne til at udgå. 

Se resultater

Regn i sejladsen

Fredag fortalte Helsingør Sejlklub:

Bådene har sejlet med stor fart rundt om Sjælland. Lige nu er der vindstille flere steder på banen. Vinden bliver til tider meget svag i løbet af natten og det regner flere steder. Første båd ventes i mål kl. 02.00 natten til lørdag, fortæller Helsingør Sejlklub.

Man kan gå på www.sjaellandrundt.dk og se foreløbige resultatlister og løbslister fra Trac Trac under menupunktet placeringer.

Jesper og Hans Andersen udgik i går kl. 20.26 efter de havde ligget for anker i fire timer i regn og vindstille i deres H-båd.

Start i Sjælland Rundt i torsdags. Foto: Helsingør Amatør Sejlklub

Skippermøde torsdag. Foto: Helsingør Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader