Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rigtige mænd sejler Sjælland Rundt i en H-båd.

To H-både singlehand i Sjælland Rundt

Dertil kommer tre Twohand-hold i H-båd, når starten går i morgen i Helsingør. Vi har talt med Jesper Andersen, der sejler rundt (i regnvejr) med sin 73-årige far i H-båd fra 1967.

Af Troels Lykke |

- Det er sjovt og en udfordring. Derfor gør vi det i en H-båd, min far (Hans Andersen) har sejlet Sjælland Rundt 20 gange mindst, jeg håber de sender os til Odden først i østenvind i morgen, så vi får spiler op til at starte med, fortæller Jesper Andersen fra Køge Bugt.

Over 130 både sejler med i Sjælland Rundt, der har genrejst sig  næsten fra graven for bare få år siden var der under 50 både med og der blev truet med at det måske var den sidste Sjælland Rundt, der på lille bane er 216 sømil.

Men nu kører det atter. Sejlerne vil udfordres til søs igen, som man også gør det i Silverrudder, OneStarChallenge og senest i Vegivisir Race, hvor der også er begrænsinger på hvor mange der må være om bord.

Der kommer to tyske H-både, der har skippere der klar til at sejle rundt i hver sin båd singlehand. De er allerede ankommet på trailer.

Rundt i 50 år gammel H-båd

Jesper Andersen, 48-årige erfaren sejler har selv sat sin ældre båd i stand, faktisk er den præcis 50 år i år.

- Jeg glæder mig, jeg sejlede den fra Køge og til Helsingør på lidt over otte timer, nu håber vi bare på at vinden står i øst, så vi får en god spilersejlads til Odden, forklarer han til minbaad.dk.

- Det bliver nok mig der skal på fordæk og bomme med spileren, min far er 73 år, siger han og fortæller at Helsingør Sejlklub har stillet krav om særlig sikkerhed for single- og twohandholdene.

- Vi skal have sele på under sejlads og line ud til fordækket og andre obligatoriske ting, det er fair nok, siger Jesper Andersen, som også deltog i Sjælland Rundt Twohand for to år siden, men måtte opgive på grund af vindstille.

Heller regn end vindstille

I år er der vind og desværre også regn ser det ud til.

- Men hellere regn end vindstille, bare man er klædt på til det, siger Jesper Andersen, der regner med at sejle kl. 14 i morgen torsdag, mens singlehand-bådene sejler kl. 12.

- Vi håber at komme ind lørdag, siger Jesper Andersen.

Se de tilmeldte både her

content-loader
content-loader
content-loader