Gå til hoved-indhold
Tur
17 m/sek. i Den Engelske Kanal, hvor selvstyrer kom på arbejde. Foto: Martin Meredin
Tur
Tur

Far og søn surfede løs i den Engelske Kanal i 17 m/sek. i stabil Landmark 43

En update fra vest, skriver Martin Meredin fra Kalundborg i en mail til minbaad.dk. Han er ved at sejle faderens Landmark 43 hjem fra Nantes i Frankrig. Her er anden beretning om Martin og Ole Meredins hjemrejse. Guernsey og Isle of Wight var en oplevelse. Nu er duoen på vej ind i Kielerkanalen.

Af Troels lykke |

Guernsey i Den Engelske Kanal var en god oplevelse, fortæller Martin Meredin.

Vi fik en varm velkomst af de lokale, bl.a. af havnefoged, der assisterede med en plads blandt de få andre gæstesejlere. Det var fortsat tidligt på sæsonen, og vi mødte andre der også var i færd med hjemsejlads af båd. 

Har fået gode tips omkring strømmen nord for Guernsey, det fik vi glæde af ved afgang mandag morgen kl. 05.00. Her var svag modstrøm den første time. Herefter fed medstrøm, ca. 3-4 knob betød en bådfart 10-11 knob for motor. 

Fantastisk natur på Isle of Wight - og X-40 der var savet over

Anløb Cowes på Isle of Wight, fantastisk natur. Og mange der vandrede på klitterne. 

Cowes er et fedt sted for kapsejlere. Masser af optimerede både. bla. X-40, der var blevet savet igennem og fået moderne bred hæk og skarp stævn. 

Efter proviantering i Cowes, afgang mod Eastbourne, (Englands sydøst kyst) 

Sen aften til Belgien

Onsdag krydsede vi kanalen mellem A-kraftværket ved Dungeness og Calais, for at ankomme sen aften til Osteende i Belgien.

Herefter til Ijmuiden, Holland, om Torsdagen. På dette ben oplevede vi en af de gode byger. Først 11 m/sek. - så bjergede vi A5, godt - for næste øjeblik var målte vi 17 m/s. 

I dag fredag morgen fortsat på vej nord ud, måtte gøre pitstop i Den Helder for at bytte Gasflaske. Fint sted at komme forbi, Ubåd museum, og masser at opleve på lejet cykel. 

Fredag eftermiddag afgang til Cuxhaven, - bliver et langt ben. Men vejret tillader det og vi har lært båden at bedre at kende. 

Landmark 43 har rigtig god stabilitet - og høj mast

Om båden forklarer Martin Meredin videre til minbaad.dk

Landmark 43 har rigtig god stabilitet. Lavede en opskæring for spiler hvor vi (daddy og jeg) var enige om at x-43eren havde været svær at rede. Her hjælper kølen på 2,75 meter 

Carbon mast er ca. 1,40 mtr højere end X-43, og noget lettere. Hjælper til mindre krængning. Trim foregår med mastjack og el hydraulisk hækstag fungerer fint, selv efter flere år i brug. 

Sejlerhilsen

Martin

content-loader
content-loader
content-loader