Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
På Ranum Efterskole bruger man fx denne Aira 22 fra Holland. PR-foto

Efterskolernes Dag 29. september - masser af skoler tilbyder sejlsport

Masser af efterskoler landet over har sejlsport på programmet. Efterskolernes Dag, søndag den 29. september, er en oplagt anledning til at se nærmere på mulighederne, fortæller Dansk Sejlunion, der viser en lang liste med relevante efterskoler.

Af Troels lykke |

Efterskoler landet over slår dørene op søndag den 29. september. Anledningen er Efterskolernes Dag - en årligt tilbagevendende åbent hus-dag, hvor efterskolerne præsenterer alt det, de har på hylderne, fortæller Dansk Sejlunion til bådpressen.

Også sejlsport og vandaktiviteter er er blandt tilbuddene på masser af efterskoler.

Efterskoler - prefket ramme
"En efterskole er en perfekt ramme for at blive introduceret til sejlsport. Her har man joller og surfboards lige ved hånden, og bliver man fanget af det, er der mulighed for nærmest ubegrænset mange timer på vandet," siger klubkonsulent Leon Träger, Dansk Sejlunion.

Også for øvede sejlere er efterskoler et godt sted at videreudvikle færdighederne. Ikke så få talentsejlere har et efterskoleophold med i bagagen, før de tager næste skridt mod træning i elite- og talentcentrene, fortæller Jan Christiansen, talentudvikler i Dansk Sejlunion.

"På en efterskole udvikler man sin personlige modenhed side om side med de sejladsmæssige færdigheder. Dét er et stærkt kort at tage med videre for en ung sejler, der gerne vil satse på sin sport," siger Jan Christiansen.

På Efterskolernes Dag har børn og forældre en oplagt mulighed for ved selvsyn at se nærmere på mulighederne for et efterskoleophold, hvor sejlsport som oftest blot er én blandt mange sports- og outdoortilbud på den enkelte skole.  

Fra i år har efterskoler med maritime tilbud mulighed for at blive medlem af Dansk Sejlunion, hvilket skaber grobund for tættere udviklingssamarbejde mellem skoler, sejlklubber og sejlunion. 

Her er en liste over efterskoler, der tilbyder sejlsport og vandaktiviteter/outdoor. Listen er ikke fuldstændig - men alene baseret på oplysninger, Dansk Sejlunion har kendskab til. 

Liste med 35 skoler
Fra i år har efterskoler med maritime tilbud mulighed for at blive medlem af Dansk Sejlunion, hvilket skaber grobund for tættere udviklingssamarbejde mellem skoler, sejlklubber og sejlunion. 

Her er en liste over efterskoler, der tilbyder sejlsport og vandaktiviteter/outdoor. Listen er baseret på oplysninger, Dansk Sejlunion har kendskab til - og derfor ikke komplet.

Efterskoler med sejladslinje:
Ærø Efterskole
Venø Efterskole
Helgenæs Naturefterskole
Waldemarsbo Efterskole
Hou Maritime Idrætsefterskole
Oure Efterskole
Ranum Efterskole
Kerteminde Efterskole
Faxehus Efterskole
Broby Sportsefterskole
Bork Havn Efterskole
Idrætsfterskolen Grønsund
Samsø Efterskole
Vestfyns Efterskole

Efterskoler med sejlads/vandaktiviteter:
Strib Idrætsefterskole
Odsherred efterskole
Roskilde Outdoor Efterskole
Hardsyssel Efterskole
Adventure Efterskolen
Brejning Efterskole
Skrødstrup Efterskole
Midtfyns Efterskole
Dronninglund Efterskole
Bindernæs Efterskole
Koldingegnens Idrætsefterskole
Midtsjællands Efterskole
Sorø Gymnastikefterskole
Handbjerghus Efterskole
Fjordvang Efterskole
Klintebjerg Efterskole
Thorsgaard Efterskole
Farsø Efterskole
Nordborg Slots Efterskole
Idrætsefterskolen Ulbølle
Vejlefjordskole

content-loader
content-loader
content-loader