Gå til hoved-indhold
Det er første år Frederik Bruun og Mads Fuglbjerg sejler sammen som makkere i 29'eren. Foto: Peter Brøgger.Kapsejlads
Det er første år Frederik Bruun og Mads Fuglbjerg sejler sammen som makkere i 29'eren. Foto: Peter Brøgger.

29'er besætning fra Aarhus klar til ungdoms VM i Kina

Danmarks nye 29'er besætning, Frederik Fomsgaard Bruun og Mads Fuglbjerg, har kvalificeret sig til ungdoms VM som sejles 9. til 16. december i Sanya, Kina. Træningsmakkere og engagerede trænere har været medvirkende til succes.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Så er sejlåret 2017 ved at være slut og 29'er drengene, Frederik Fomsgaard Bruun og Mads Fuglbjerg, kan se tilbage på et fantastisk år, hvilket i øvrigt også er deres første år som makkere i 29'eren.

Besætningen har brugt utallige timer på Aarhus bugt og træningslejre rundt omkring i landet, samt deltaget i stævner i både Danmark og udlandet. Heriblandt EM og Eurocup i Frankrig, Kieler Woche og YES i Tyskland samt Eurocup i Polen og Italien.

Flotte internationale resultater

Resultatmæssigt har de i løbet af sæsonen bevæget sig op i toppen af 29'er klassen - også internationalt. De er netop hjemvendt fra Eurocupfinalen på Gardasøen, hvor de samlet slutter som nr. 5 ud af ca. 200 både på Eurocupranglisten.

Herhjemme blev de i efteråret først nr. 2 til UDM og kort efter nr. 1 til Skiff DM. Samtidig har de nået deres store mål - at vinde udtagelsen til Youth Worlds, og skal dermed repræsentere Danmark i Kina i december måned, som eneste danske drenge 29'er besætning.

Gode træningsmakkere

Besætningen har sammen med deres træningsmakkere brugt masser af timer på vand og land i Aarhus. Som en anerkendelse på dette samarbejde fik de sammen med deres træningsmakkere i sommers tildelt Sailing Aarhus Prisen, og til Danish Sailing Awards fik 'Aarhus 29'er Sailing Team' tildelt prisen 'Årets Team' for et træningsmiljø med vidensdeling og kammeratskab efter den danske model.

At opbygge sådan et træningsmiljø og dermed opnå gode resultater kræver engagerede trænere. Besætningen viser også stor ydmyghed og stor tak til deres trænere Pierre Baad og Finn Beton, for alle de mange timer de har brugt på dem - på vand og land, i klubben og til stævner.

Besætningen rejser til Sanya i Kina 5. december sammen med resten af det danske ungdomshold der skal repræsentere Danmark.

Foto: Peter Brøgger.

Foto: Peter Brøgger.

Foto: Peter Brøgger.

content-loader
content-loader
content-loader