Gå til hoved-indhold
Her ses Jena Mai Hansen i Alicante med sin gast Katja Salskov-Iversen i baggrunden. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Her ses Jena Mai Hansen i Alicante med sin gast Katja Salskov-Iversen til højre. Foto: Troels Lykke

Landstræner: Var der to af Katjas type brændte 49erFXeren sammen

Og hvis det var to af Jenas slags, ville de ikke komme ret langt, siger landstræner Peter Hansen. Det er forskellighederne, der skaber duoens succes i 49erFX, skriver Jyllands-Posten.

Af Troels Lykke |

De to 49erFX-sejlere, verdensmestrene og OL-bronzevinderne er aktuelle igen, fordi de af Jyllands-Posten er indstillet til Årets Sportsnavn, og nu er med i finalen med Caroline Wozniacki og Viktor Axelsen.

Jena Mai Hansen, der sejler for Vestas-båden i Volvo Ocean Racec på visse ben, forklarer om bådens sammensætning.

»Katja er den unge, sprudlende, bomstærke type, der aldrig giver op. Hun er motoren på båden, hun får den til at sejle stærkt, og så hjælper jeg med at få den i den rigtige retning, kan man sige. Hun er fuld af liv, hun er god til at få mig op på beatet. Jeg er nok den, der kan holde lidt igen. Vi skal huske at slappe af, det kan ikke være 100 pct. hele tiden. Vi er lidt hinandens modsætninger, og det har vi fået til at spille godt sammen i båden,« siger 29-årige Jena Mai Hansen til Jyllands-Posten i en længere artikel.

Jena er den mentalt stærke

»Jena er stærk mentalt, mens mine følelser sidder uden på tøjet. Hun har masser af erfaring og er i stand til at holde hovedet koldt og til at koncentrere sig, når det gælder. Når vi er sammen i flere dage, behøver vi ikke tale hele tiden. Vi er trygge sammen, og vi stoler på hinanden,« siger Katja Salskov-Iversen.

I det kommende års tid er Jena Mai Hansen med på Volvo Ocean Race, så de to kommer kun til at træne i kortere perioder i 49eren. Først en måneds tid inden VM i Aarhus næste år kan de for alvor begynde at forberede sig.

»Vi har talt meget om det projekt. Katja var også en del af beslutningen, da jeg skulle træffe en afgørelse om at sejle med i Volvo Ocean Race. Vi får ikke lige så mange timer sammen i båden som tidligere,« siger Jena Mai Hansen.

Forskellige personligheder skaber succes

Planerne er blevet godkendt af landstræner Peter Hansen, som også peger på, at deres vidt forskellige personligheder er en stor del af årsagen til deres succes.

»Hvis der var to af Katjas type i båden, ville det hele brænde sammen. Hvis det var to af Jenas slags, ville de ikke komme ret langt,« siger landstræneren.

Afstemning

Du kan her på JP.dk stemme på Årets Sportsnavn frem til 12. december.

content-loader
content-loader
content-loader