Gå til hoved-indhold
Klar til afgang mod Kina, fra venstre: Mathias Borreskov (træner), Emil Lund (RS:X), Johan Schubert (Laser R), Frederik Bruun (29er), William Johannesen (Nacra 15), Katrine Schmidt (29er), Emil Kjær (Nacra 15), Michala Norsell (Laser R), Mads Fuglbjerg (29er), Johanne Schmidt (29er) og Jan Christiansen (holdleder og træner). Foto. Dansk SejlunionKapsejlads
Klar til afgang mod Kina, fra venstre: Mathias Borreskov (træner), Emil Lund (RS:X), Johan Schubert (Laser R), Frederik Bruun (29er), William Johannesen (Nacra 15), Katrine Schmidt (29er), Emil Kjær (Nacra 15), Michala Norsell (Laser R), Mads Fuglbjerg (29er), Johanne Schmidt (29er) og Jan Christiansen (holdleder og træner). Foto. Dansk Sejlunion

Ni unge sejlere på bar bund inden U-VM i Kina

Danmark er med i seks klasser, når årets YSWC sejles ved Hainan-øen i det sydlige Kina. Total ukendt farvand for danskerne, der ikke har kunnet finde info om vind- og strømforhold inden afrejse.

Af Sara Sulkjær |

Tirsdag aften satte ni unge sejlere og to trænere sig til rette i flyveren forud en lang rejse til Hainan-øen i Kina, som i dagene 9.–16. december danner ramme om årets Youth Sailing World Championship. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

- Ungdoms-VM er årets absolut største U-event med omkring 60 nationer. Udfordringen i år er, at det foregår i Kina, og vi kender meget lidt til området. Vi har ikke kunnet få nogen vejrudsigter, vi kender ikke noget til strømforholdene, så vi er lidt på bar bund, når vi kommer derud, fortæller talentudvikler Jan Christiansen ved afrejsen tirsdag aften fra København.

Alle kan levere gode præstationer


Danmark er i til start i seks klasser – Nacra 15, Laser Radial drenge og piger, RS:X drenge samt 29er drenge og piger. 

- Det er et ungt hold. Kun én har været med før – og kun én kan ikke være med igen. Så de er alle U18-sejlere i øjeblikket og flere endda en del yngre, siger Jan Christiansen og uddyber: 

- Da vi sejlede udtagelse i september, var jeg usikker på, hvad de kunne levere. Og der er selvfølgelig stadig usikkerhed, men jeg synes, de alle har "steppet up" og trænet godt. Og jeg er sikker på, at de alle kommer til at levere gode præstationer. Måske ikke medaljer, men gode personal best-resultater.

Med sine blot 13 år er 29er-sejler Katrine Schmidt holdets klart yngste. Næstyngst er Radial-sejler Johan Schubert, der netop er fyldt 15 år.

Talentudvikler Jan Christiansen er holdleder på turen, og som træner får han hjælp af Nacra 17-sejler Mathias Borreskov.

Det danske hold ved YSWC er: 

Katrine og Johanne Schmidt – 29er piger, Kaløvig Bådelaug

Mads Fuglbjerg og Frederik Bruun – 29er drenge, Aarhus Sejlklub

Emil Kjær og William Johannesen – Nacra 15, KDY 

Michala Høeg Norsell – Laser Radial piger, KDY

Johan Schubert – Laser Radial drenge, Horsens Sejlklub 

Emil Lund – RS:X drenge, Ho Bugt Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader