Gå til hoved-indhold
På efterskolen udvikles elevernes færdigheder bl.a. inden for taktik og strategi, navigation og videoanalyse. Foto: OureKort Nyt
På efterskolen udvikles elevernes færdigheder bl.a. inden for taktik og strategi, navigation og videoanalyse. Foto: Oure

Få et indblik i sejlerlivet på Oure Efterskole

Tre skemalagte træningspas og frivillig træning. Et efterskoleophold på Oure byder på masser af timer på vandet og undervisning efter niveau.

Af Sara Sulkjær |

Oure Sejlads er for elever, der gerne vil fremme deres personlige udvikling og færdigheder inden for sejlads. 

Her gives et indblik i sejlerlivet og forskellige bådtyper inden for tur- og kapsejlads, ligesom der på Oure er adgang til et unikt sejlernetværk og et pulserende ungdomsmiljø på campus. 

Nu træning på tværs af årgangene

Efterskoleeleverne får undervisning, der passer til lige netop deres niveau, og får dermed gode forudsætninger for at udvikle sig som sejler og ungt menneske. Der trænes som oftest i tre grupper: Matchrace / J70, enmandsjoller og 29er/katamaraner. 

- Eleverne får en masse sejlsportsoplevelser i Det Sydfynske Øhav. Forholdene ved Lundeborg har det hele, åbent farvand med vind, strøm og bølger, skriver Oure i en pressemeddelelse. 

Der er tre skemalagte træningspas om ugen for både 9. og 10. klasse sejlads. Som noget nyt er et af de træningspas fælles for 9. og 10. Klasse, så det er muligt at sejle på tværs af årgangene. 

Derudover tilbydes en ekstra frivillig træning i sæsonen tirsdag aften. Det betyder, at eleverne har mulighed for at træne fire gange om ugen samt deltagelse i adskillige stævner i løbet af sæsonen. 

Ski og snowboard i vintermånederne

Et ski- eller snowboardforløb er ligeledes en del af sejladslinjen. Forløbet ligger i vinterhalvåret og indeholder 8-10 ugers fysisk, teknisk og teoretisk forberedelse til tre ugers ophold på den alpine base i de franske alper. Skolerne i Oure råder over eget hotel i Alpe d’Huez. 

Oure Efterskole har endnu ledig plads på sejllinjen i 9. klasse efter sommerferien. Læs mere her

content-loader
content-loader
content-loader