Gå til hoved-indhold
Emil Erichsen kom i sommer hjem fra sin tre år lange jordomsejling med broderen Theis. Foto: Boat ShowKort Nyt
Emil Erichsen kom i sommer hjem fra sin tre år lange jordomsejling med broderen Theis. Foto: Boat Show

Boat Show fokuserer på sejlerdrømme – mød Emil Erichsen

Skoler med sejladslinjer sætter unge stævne 2. marts i Fredericia. Her kan de bl.a. opleve Emil Erichsen, prøve SUP-board og møde jævnaldrende med saltvand i blodet

Af Sara Sulkjær |

Alle sejl sættes til, når en håndfuld samarbejdspartnere med maritim profil byder på ”Ungdommens Eftermiddag” torsdag 2. marts på Fredericia BOAT SHOW 2017.

I og omkring et knap 300 kvm. stort bassin centralt i bådudstillingen sættes der fokus på de unikke oplevelser, som livet til søs kan give de unge – hvad enten det er konkurrence, langfart eller ”bare” hyggesejlads, de bliver draget af.

- På vores skole har vi hver dag 100-130 elever på vandet i gennemsnit, og det er fantastisk at opleve glæden ved at være sammen om aktiviteter til søs og den motivation og læring, det giver de unge, fortæller Olav Storm, initiativtager til ”Ungdommens Eftermiddag” og forstander på Ranum Efterskole College i Nordjylland.

Skal inspirere de unge 

Glæden ved at sejle skal, ifølge Olav Storm, udbredes til endnu flere i den yngre generation. På Boat Show har han derfor allieret sig med ”kollegerne” på Hou Maritime Efterskole, Oure Kostgymnasium og Efterskole, Venø Efterskole og Aalborg Sportshøjskole

Desuden er Dansk Sejlunion, som har en åbenlys interesse i at sikre ”fødekæden” af nye sejlere, inde over, og tilsammen har parterne sammensat et brag af en eftermiddag fra klokken 12 til 18.

Hensigten er at inspirere, informere og generelt vise de unge besøgende nogle forskellige veje ind i sporten, eksempelvis via efterskoler, højskoler, gymnasier, sejlerskoler, lokale klubber etc.

Liebergreen fra Oure er også med

Oure har fået base på Dansk Sejlunions stand, hvor man kan høre mere omkring Danmark rundt og Pro Skipper uddannelsen.

Bla. kan nævens at to af de helt store underviser af Sejlerne fra Oure, er foredrages holder, nemlig Libergreen og Mikkel fra Ocean of Hope.

- Når Sejlerne fra Oure sejler Danmark rundt til foråret, sejles den sidste uge sammen med Ocean of Hope og unge mennesker med Sclerose, siger underviser fra Oure, Jesper Henriksen, der fortæller at man også kan høre om kurser, som Oure Sommerhøjskole udbyder.

Eventyreren Emil Erichsen fortæller

Hvis nogen har formået at vække hede sejlerdrømme hos både unge og gamle, så er det familien Beha Erichsen i successerien ”Kurs mod fjerne kyster”.

Til ”Ungdommens Eftermiddag” har Ranum Efterskole lavet et scoop – de har engageret Emil Erichsen til at komme og fortælle om togtet med Havana og om de eventyr, sejlerlivet kan åbne for.

I det store bassin kan modige unge prøve kræfter med SUP-boards, og ”på land” kan de udfordre hinanden på wakeboard-simulatoren. Skolerne byder også på modeshow, konkurrencer i sømandskab og sejlerbio med film fra skoleture til Grækenland og Kroatien.

Desuden vil der være en række elever til stede, som kan fortælle om deres erfaring og oplevelser med livet på vandet.

Efterskoler er ikke konkurrenter 

Skolerne har stande alle syv messedage, hvor man kan få information om linjer og tilbud. Peter Gordon, forstander på Hou Maritime Efterskole, ser frem til dagene i Fredericia og ikke mindst ”Ungdommens Eftermiddag”:

- Vi glæder os til at vise os frem og prøve at formidle den begejstring og passion, vi oplever hos eleverne. Hvis de bare har en time fri, så bruger de den ofte til lige at smutte på vandet, og det fortæller jo alt. Vi vil blandt andet berette om vores J80-både, som bruges til matchrace, togter og fleetsejlads året rundt, fortæller Peter Gordon i en pressemeddelelse.

Selv om skolerne i princippet er konkurrenter, så er deres tilbud og profiler så forskellige, at de nærmere supplerer hinanden, mener Olav Storm. 

- Jeg er overbevist om, at vi kan løfte hinanden med et tiltag som dét torsdag den 2. marts, og jeg glæder mig rigtig meget til, at det går løs, slutter han.

Fredericia Boat Show finder sted 24.-26. februar og 2.-5. marts 2017. Se mere på her.

Blandt andet flere efterskoler står bag 'Ungdommens Eftermiddag'. Foto: Boat Show

Hou Maritime Idrætsefterskole er det kommende år vært for 'DM for efterskoler'. Foto: Boat Show

content-loader
content-loader
content-loader