Gå til hoved-indhold
KDY stod atter øverst, da der skulle deles medaljer ud til hold-DM i Optimistjolle. Foto: Mogens HansenKapsejlads
KDY stod atter øverst, da der skulle deles medaljer ud til hold-DM i Optimistjolle. Hellerup tog sølv og Egå bronze. Foto: Mogens Hansen

KDY vinder atter hold-DM i Opti

KDY trak det længste strå mod et hold fra Hellerup Sejlklub. Det blev sejlet ved Søpavillionen i hjertet af København. 60 sejlere deltog og gav god PR for sejlsporten.

Af Troels Lykke |

I weekenden var Søernes Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub vært ved DM i holdsejlads for Optimist – et stævne som tiltrak sig meget opmærksomhed i hjertet af København, det skriver sejlsport.dk.

Og kan man se sejlsport fra Danmarks mest trafikerede gadehjørne – nærmere bestemt hjørnet af Gyldenløvesgade og Nørre Søgade ved Søpavillionen i hjertet af København?

I weekenden var svaret ”ja”, da 11 hold fra 7 sejlklubber havde sat hinanden stævne til DM i holdsejlads for Optimist på Peblinge Sø.

Dermed fik 60 sejlere den unikke oplevelse af at sejle kapsejlads i hjertet af Danmarks hovedstad - og publikum fik mulighed for at høre om begivenhedernes gang og om sejlsport med livespeak begge dage. Udført kompetent af Nicolas Brandt fra Dansk Sejlunion, erfarer minbaad.dk.

Hold-sejlads handler om samarbejde

Holdsejlads er særdeles lærerigt i forhold til kapsejladsregler og dét at samarbejde for at opnå de bedste resultater for hele holdet.

Grundlæggende drejer holdsejlads sig om at få hele holdet med - og ikke bare selv at sejle hurtigt. Det blev også tilfældet i mange af sejladserne til dette års DM i holdsejlads for Optimist.

I afgørelsens time om 1. og 2.-pladsen måtte kapsejladsledelsen se sig nødsaget til at kalde til en ”om-sejlads”.

End ikke efter at have gennemset video fra måltagningen i en sejlads, hvor 6 både gik i mål inden for 2 sekunder, var det muligt at afgøre en vinder af sejladsen.

Efter at have gennemført en opfølgende sejlads trak et hold fra KDY det længste strå mod et hold fra Hellerup Sejlklub.

Egå Sejlklub tog bronze, viser resultatlisten

Klubber til DM i holdsejlads for Optimist:

Kongelig Dansk YachtklubEgå Sejlklub

Hellerup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub

Team Fyn (Faaborg Sejlklub og Thurø Sejlklub)

Sletten Bådeklub

Københavnere så rigtig sejlsport. Foto: Mogens Hansen

KDY-sejlerne Malthe Ebdrup, Anders Vesterholm-Lavesen, Jens Christian Dehn-Toftehøj, August Bredtoft og Johan Ødum blev hyldet af tilskuerne. Foto: Mogens Hansen

Dansk mester i Optimistjolle og kæmpe talent, Malthe Ebdrup fra KDY, var en af hovedkræfterne bag sejren. Foto: Mogens Hansen

Hellerup Sejlklub holder taktikmøde. Foto: Mogens Hansen

content-loader
content-loader
content-loader