Gå til hoved-indhold
Bo Selko og Rasmus Knude kørte til Stockholm og sejlede 3. plads hjem i Starbåd. Flemming Sørensen og gast tog 9. plads. PrivatfotoKapsejlads
Bo Selko og Rasmus Knude kørte til Stockholm og sejlede 3. plads hjem i Starbåd. Flemming Sørensen og gast tog 9. plads. Privatfoto

Selko og Knude slog verdensmester i Starbåd

Bo Selko og Rasmus Knude fra Hellerup Sejlklub tog 3. plads i Stockholm i et 28 både stort Starbåde-felt, der talte prominente navne.

Af Troels Lykke |

Leffe og Sune fra Sune Carlssons bådeværft havde inviteret Starbåd-sejlere fra nær og fjern, men også J/70ere og Expresser.

Det blev til dansk 3. plads i Starbåd, viser resultatlisten.

- Vi var 28 Starbåde fra Norge, Sverige, Holland og Danmark, der deltog, heriblandt sejlede én af verdens bedste gaster Fritjoff Kleen, der sejlede med den svenske stjerne Anthon Dahlberg, også den regerende verdensmester Ejvin Melleby stillede op (og tog 6. plads, red.), fortæller Rasmus Knude, der gaster for Bo Selko.

Star klinik

Fredag var der Star klinik med Fritjoff som træner, lørdag og søndag stod den på seks sejladser.

- Bo og jeg førte efter lørdagens sejladser, men søndag slog en ung hollandsk besætning til ( nr. 10 til VM, red) og Anthon og Kleen satsede alt og kom i front. Vi kæmpede det bedste, vi havde lært, men blev fanget på den forkerte side af et par store vindspring og ender som nummer tre i stævnet med ét point til andenpladsen og tre til førstepladsen, forklarer Rasmus Knude fra Hellerup Sejlklub.

God fart

Bo Selko, tidligere verdensmester i Yngling og H-båd, var godt tilfreds.

- Vi gik rigtig godt på kryds og var med til at præge stævnet, vi kunne have vundet, fortæller Selko om holdet, der blandt andet tog to førstepladser i stævnet, hvor det blæste mellem 2 og 9 m/sek.

Om fremtidig Starbåde-sejlads i Hellerup siger han:

- Det er positivt, jeg tror helt sikkert, at vi er fem-seks både, der fortsætter efter årets VM i Troense, siger Selko til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader