Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan ser Selko, Knude og Petersens 5.5 meter ud. Der er dog North Sails på.

Selkos nye våben til 5.5 meter-VM er købt

Genvejen til VM-sejr til august på Øresund er VM-guld båden fra 2013. Bo Selko skal styre 5.5 meteren, mens ejeren af båden, Mikael Petersen, er fordæksgast.

Af Troels Lykke |

Jesper Bank, der sejler 5.5 VM næste år til august på Øresund i en ny dansk 5.5 meter, får en hård dansk modstander ser det nu ud til.

Nemlig holdet, der består af rorsmand Bo Selko og gasterne Rasmus Knude og ejeren af båden Mikael Petersen fra Skuldelev Sejlklub i Roskilde Fjord.

Mikael Petersen har nemlig købt en lynhurtig 5.5 meter af den tidligere verdensmester Markus Wieser.

Flere ønskede at købe båden men forretningsmanden Mikael Petersen købte båden for et ukendt beløb. En ny sejlklar koster to mio. kroner.

Båden blev for få uger siden hentet i Berlin. Det er en Wilke-båd fra 2008. En bådtype der har domineret klassen siden 2003. Således har flere Wilke-både vundet VM.

Brugt til salg

Trioen har stadig deres gamle båd fra Bahamas, BAH 17, som de for tiden ligger og træner i. I den båd fra 1990 vandt de et mindre stævne i KDY i sensommeren, selvom Bo Selko nærmest ikke havde siddet i en 5.5 meter før.

- Nu er den til salg for 200.000 kroner med trailer og alt, der skal nok købes et nyt stel sejl hvis man vil sejle VM. Vi håber på flere danskere i klassen, forklarer den 60-årige Mikael Petersen, der driver Arnold P. Bolte.

Han fortæller til minbaad.dk at han oprindeligt købte den til tursejlads i Roskilde Fjord, men den slags er den tidligere verdensmester i H-båd, Bo Selko ikke til.

Han har sat sig et mål: En topplacering ved VM i 5.5. Og Selko er vild med den to tons tunge, 9,6 meter lange 5.5 meter.

Sejler som en Soling og Starbåd

- Den sejler som en Starbåd og Soling og gasterne har hængebælter. Og den er allerede overpowered fra 4 m/sek. Bådens hælding skal helst være på 10-12 grader, siger Selko, der tidligere var sejlmager, i dag er han professionel sejler og holder sig i form hver dag.

5.5 meter klassen er især stor i Schweiz, men til VM som KDY holder, måske i Tuborg Havn, forventes over 40 både.

- Det er en fascinerende båd. Især på kryds, den ser tung ud, men den sejler som en jolle og krydser som en Starbåd med over 6 knob på kryds og den går højt til vinden med omkring 28 grader. Den er virkelig velsejlende, på læns ryger masten frem i toppen som på en Starbåd. Og man kan måle alle de sejl ind man vil. Tror vi har fire storsejl, syv spilere og seks fokke til den, siger Selko, der har sejlet en del Drage i år, hvor 8 sejl må måles ind til et stævne.

Vi har købt en båd, der virker

Udvikling af 5.5 meteren findes også, da der kun findes en boksregel, og det tiltaler ham, bl.a. om vinklerne på trimflap på kølen. Om den nye VM-guldbåd de har købt, siger Selko:

- Vi har købt en båd vi ved som virker, så kan den ikke sejle ved vi at det er os, der er noget galt med. Vi har næsten nye North-sejl til båden.

Om at Jesper Bank er med til VM, ser han som noget positivt.

- Han giver altid medieomtale og så er det godt at der produceres en dansk båd, så må vi se om de rammer farten, siger han og smiler.

Markus Wieser tv., har netop solgt båden til det danske hold for et ukendt beløb. Til højre ses Bo Selko. Foto: Rasmus Knude

Tredobbelt OL-guldvinder Jochen Schumann sejler også 5.5. Og nu begynder Jesper Bank også til april, hvor ny dansk 5.5 meter forventes færdig.

content-loader
content-loader
content-loader